Борис Клімчук: Виховуватися у родині — право кожної дитини

Борис Клімчук: Виховуватися у родині — право кожної дитини

17.12.13 14:56 0 844
Виховуватися у родині — право кожної дитини і тому випадки, коли дітвора при живих батьках, не позбавлених прав опіки, перебуває в школі-інтернаті мусять глибоко обурювати громадськість та активізувати роботу відповідних служб. Саме про таку ситуацію йшлося на сьогоднішній оперативній нараді. Голова облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив, що на Волині інтернатних закладів старого зразка стає все менше, адже більшість дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування виховуються у прийомних родинах та будинках сімейного типу. А решта — навчаються у двох закладах: Володимир-Волинській спеціалізованій школі-інтернаті та Люблінецькому НВК. “Левова частка дітей там теж - не сироти. Ці заклади поступово трансформуються у спеціалізовані для обдарованих дітей, з поглибленим вивченням тих чи інших наук”, - зауважив Борис Клімчук.

Разом з тим, голову облдержадміністрації глибоко зачепив той факт, що вихованці Сенкевичівської школи-інтернату мають батьків, мам, які часто ще й отримують допомогу на дітей, водночас віддавши їх в спецзаклад на повне державне утримання. “Мами - вдома, діти — в інтернаті. Хтось зацікавлений, щоб кількість вихованців там не зменшувалася? На мою думку, це - посадовий злочин”, - особливо підкреслив Борис Клімчук.

Він повідомив, що 27 учням, що проживають у Горохівському районі та навчаються у Сенкевичівці, вже повернуто документи, а всі служби мобілізувалися, щоб цих дітей повернути в сім'ю, в нормальну школу, в нормальні умови життя. “Таким же чином працюватимуть й з іншими родинами”, - зауважив голова ОДА.

“Є відповідні висновки соціальних інспекторів, готується рішення на сесію обласної ради щодо припинення діяльності інтернату. Школа рік допрацює, потім дітей переведемо в звичайні школи, повернемо їх до родин”, - наголосив Борис Клімчук та звернув увагу, що за кожною дитиною буде додатковий нагляд та соціальний супровід: “Нікого не оминути увагою, цим дітям — зелена вулиця!”

Голова облдержадміністрації констатував, що на початку року у закладі було 102 учня, нині їх там 90. А штатних працівників — аж 82. “Не можна, тримаючись за майно, посади, приміщення калічити долі дітей? Що буде з дітьми, оце головне. Бо ніщо не варте поламаної долі однієї дитини”, - резюмував Борис Клімчук.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 17 грудня 2013 року – ...

КОМЕНТАРІ