На Волині земельними боржниками займуться контролюючі органи

На Волині земельними боржниками займуться контролюючі органи

17.12.13 09:53 0 814
На із нарахованих 100,6 млн грн коштів орендної плати власникам земельних часток (паїв), виплачено вже 96 млн грн. Про це доповів начальник головного управління Держземагенства України в області Василь Василенко голові ОДА Борису Клімчуку під час обласної відеоселектрної наради, обговорюючи земельні питання.

За його словами, на грудень надходження до місцевих бюджетів від плати за землю від юридичних та фізичних осіб збільшились на 9,8 млн грн, у порівнянні із звітним періодом минулого року і становлять 100,3 млн грн. Впродовж року в області продано 74 земельні ділянки несільськогосподарського призначення площею 27,3 га вартістю 8,293 млн грн та прав на оренду 24 земельних ділянок площею 48,82 га.

Начальник головного управління Держземагенства в області зауважив, що в області виявлено 126 суб’єктів підприємницької діяльності, які боргують майже 17,5 млн грн за земельним податком та орендній платі на земельні ділянки загальною площею 4788,62 га. Найбільше таких порушень встановлено у містах Луцьку та Ковелі, а також Ківерцівському, Луцькому, Горохівському, Шацькому та Ковельському районах. За результатами вжитих заходів, заборгованість погашено 11-ма платниками на суму 205 тис. грн. Частина податкового боргу припадає на підприємства недіючі, зокрема по 45 підприємствах справи передані на банкрутство.

«Або погашати борги, або справи - у прокуратуру. Контролюючим органам потрібно докласти всіх зусиль та змусити боржників заплатити податки, адже від цього потерпають бюджети усіх рівнів», - наголосив Борис Клімчук.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Будинку профспілок ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ