З початку року волинськими аграріями вироблено продукції на понад 6 млрд грн

З початку року волинськими аграріями вироблено продукції на понад 6 млрд грн

17.12.13 11:13 0 748
З початку року волинськими аграріями вироблено продукції на понад 6 млрд грн, що на 2,5% більше, ніж було в минулому році. Серед них - 123 тис тонн м’яса, 442 тис тонн молока та 181 мнл штук яєць. Про це поінформував директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко під час обласної селекторної наради у голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.

За словами Юрія Горбенка, в галузі АПК Волині спостерігається позитивна динаміка майже у всіх сферах. Аграрії уже підбили підсумки зернової кампанії. Цьогоріч намолотили 910 тисяч тонн, при цьому досягли найвищих показників у зборі кукурудзи – 175 тис тонн.

Директор департаменту АПР також повідомив, що двома волинськими цукровими заводами зварено 58 тис тонн цукру, що в 1,5 рази перевищує потреби області.

З цього приводу голова облдержадміністрації Борис Клімчук зауважив, що нині оптова ціна цукру коливається в межах 7,5 грн/кг, а в подальшому може зрости на гривню-півтори. « така ситуація на ринку цукру, яку ми передбачали перед посівною. Ті, хто нас послухав і посіяв буряк – мають вигоду. Подібна ситуація буде і в наступному році, тому в селах потрібно переконувати людей сіяти цукровий буряк, бо це вигідно», - зазначив він.

Враховуючи можливий ріст ціни на цукор, Борис Клімчук рекомендував керівникам бюджетних установ зараз закупити якомога більше цього солодкого продукту.

Юрій Горбенко, аналізуючи фінансові вливання в галузь АПК, підкреслив, що з початку року з бюджетів усіх рівнів надійшло 80 млн грн, що на 22 млн грн більше, ніж у минулому році. Ці кошти були спрямовані на підтримку майже 30 тис волинян. Більшість з них (76%) стали власниками доїльних установок. Частина - отримала холодильне обладнання, що дало поштовх до створення молочних кооперативів.

Цю ініціативу високо оцінив Борис Клімчук та наголосив, що люди, які здають якісне молоко, матимуть великі перспективи при вступі України до зони вільної торгівлі з ЄС.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині 16 днів ...
Наступна новина: Чохонелідзе: "Ярмоленко вже ...

КОМЕНТАРІ