Волинь: оптимізувавши мережу позашкільної освіти, область матиме шанс отримати значні кошти на її розвиток

Волинь: оптимізувавши мережу позашкільної освіти, область матиме шанс отримати значні кошти на її розвиток

17.12.13 14:30 0 840
Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк на сьогоднішній відеселекторній нараді звернув увагу на необхідність оптимізації мережі позашкільних установ області.

Він, зокрема, повідомив, що на разі працює 39 таких закладів, де навчається майже третина учнів загальноосвітніх шкіл. Водночас, окремі гуртки організовуються в ЗОШ, за рахунок годин їх навчального плану. Зараз в регіоні функціонує 3811 таких гуртків та секцій за різними напрямками. Однак, Ігор Никитюк звернув увагу, що така робота, хоч і є вкрай корисною для розширення світогляду дітей, не враховується при розрахунку фінансового ресурсу на позашкільну освіту, оскільки здійснюється в межах видатків шкіл. Та й кількість дітей, зайнятих у гуртках при ЗОШ, не враховується в показнику охопленості позашкіллям.

Таким чином, аби мати можливість збільшити фінансовий ресурс для позашкілля області в наступному році, доцільним є терміновий розгляд питання щодо передачі гурткової роботи від шкіл до позашкільних навчальних закладів, шляхом переведення відповідних ставок педагогів.

Зміни не лише значно покращать показники охоплення дітей позашкіллям, а дадуть можливість збільшити, починаючи з 2015 року, обсяг його фінансування - згідно Указу Президента України вже за рік коштів на позашкілля спрямовуватиметься з держбюджету удвічі більше.

“Якщо поквапимося зараз — в майбутньому зможемо отримати на розвиток волинських дітей чималі кошти. Тому давайте попрацюємо. До 1 січня 2014 року варто втілити пропозиції департаменту фінансів у життя”, - підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ДТП за ...
Наступна новина: На Львівщині обрали п’ятьох ...

КОМЕНТАРІ