На території України морозна погода збережеться у нічний час

На території України морозна погода збережеться у нічний час

17.12.13 11:36 0 729
Після різкого погіршення погодних умов, яке спостерігалося 7-12 грудня, в Україні дещо потеплішає завдяки надходженню теплих повітряних мас з південно-західної частини Європи. «Протягом поточного тижня погоду визначатиме баричне поле підвищеного атмосферного тиску. Істотні опади не передбачаються», – зауважив представник Гідрометцентру.

«Протягом поточного тижня погоду визначатиме баричне поле підвищеного атмосферного тиску. Істотні опади не передбачаються», – зауважив представник Гідрометцентру.

За його словами, температура повітря в нічні години буде знижуватись до -1…-7 °С, удень становитиме -2…+2 °С. На крайньому заході та на півдні країни показники стовпчиків термометрів підніматимуться вдень до +6 °С. Трохи прохолодніше буде у східних областях.

Протягом 16-20 грудня нічна температура ставитиме -5…-11°С, денна – 0…-5 °С. Починаючи з 21 грудня, територією України буде переміщуватися атмосферний фронт із західної Європи, тому в більшості областей очікується невеликий мокрий сніг. Лише на крайньому півдні опадів буде значно менше.

22-26 грудня по всій території – без істотних опадів, денна температура – -2…+3 °С, у Криму – -3…-8 °С. Надалі до кінця грудня не передбачаються різкі зміни погодних умов. Можливе лише збільшення кількості опадів. У цілому, температурний режим окресленого періоду буде залишатися у межах норми.

Анатолій Прокопенко також зауважив, що при додаткових навантаженнях, особливо в Закарпатській області, подекуди залишається можливість сходження снігових лавин.

Щодо прогнозу погоди на Новий рік, відповідно до розрахунків станом на у ніч на 1-ше січня очікується зниження температури повітря на всій території України, крім півдня і сходу. Подекуди спостерігатиметься невеликий мокрий сніг. Температура повітря вночі 0…-5 °С, на півдні та сході – +1…+5 °С.

Як розповів під час брифінгу заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко, протягом минулого тижня на території держави сталося 1227 надзвичайних подій. У результаті вжитих заходів, силами підрозділів ДСНС України на них було врятовано життя 78 осіб. На зареєстрованих в країні 1116 пожежах вогнеборці врятували життя 68 осіб, не допустили знищення полум’ям 440 будівель.

Анатолій Бойко підкреслив, що необхідно посилювати інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення для запобігання виникненню пожеж у побуті. Адже близько 72% загорянь стається у приватному житловому секторі.

Також заступник Голови ДСНС України наголосив, що впродовж минулого тижня піротехнічні підрозділи Державної служби здійснили 61 виїзд, під час яких знешкодили 278 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

АУДІОЗАПИС БРИФІНГУ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: У залі Тернопільського ...

КОМЕНТАРІ