В Закарпатській області очільник виноградівської міліції спілкувався з журналістами

В Закарпатській області очільник виноградівської міліції спілкувався з журналістами

17.12.13 15:29 0 831
Нещодавно начальник Виноградівського районного відділу міліції Янош Дорчинець провів зустріч–брифінг з журналістами місцевих засобів масової інформації. На зустрічі були присутні журналісти районної газети «Новини Виноградівщини» та ТРК «Виноградів».

- Вже стало доброю традицією підводити підсумки роботи міліції і зустрічатися з журналістами напередодні професійного свята,- говорить Янош Дорчинець.

Керівник районної міліції розповів, як працювалося правоохоронцям протягом року, що минає, поділився проблемами й здобутками сьогодення та відповів на запитання журналістів.

– Яноше Юрійовичу, яка статистика скоєння злочинів на Виноградівщині?

– Минулого року у нас було дві тисячі звернень громадян. Наразі їх нараховується вже близько п’яти тисяч. По них відкрито 1500 кримінальних проваджень, розслідувано – 1200. У порівнянні зі старим КПК, у нас за рік порушувалося всього 300 кримінальних справ. Це чималий об’єм роботи, адже по кожній справі треба опитати, провести слідчі дії… Тому на даний час слідство дуже завантажене. Збільшилося і розкриття тяжких злочинів. Динаміка та структура злочинності на Виноградівщині постійно змінюється, а ми, аналізуючи та прогнозуючи її розвиток, працюємо не лише на розкриття уже скоєного, але й на попередження можливих протиправних дій.

– Минув рік відтоді, як набрав чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс України. Думки щодо нього є протирічними : одні висловлюють нарікання на його недосконалість, інші стверджують, що він працює досить ефективно. Аналізуючи практичні результати впровадження КПК, статистику за рік, що минає, порівнюючи її з аналогічним періодом минулого року, як ви оцінюєте стан дотримання конституційних прав і свобод громадян?

– Оскільки 20 листопада минулого року вступив в дію новий кримінально-процесуальний кодекс, цей рік для працівників міліції був досить важкий. Наша робота кардинально помінялась, змінилися методи розслідування кримінальних проваджень. Та за рік ми адаптувалися і спостерігаємо позитивні зміни у роботі Виноградівської міліції. У порівнянні зі старим, новий КПК є набагато кращим, він більш гуманний для людей і ефективніше ведеться розслідування кримінальних проваджень.

– На вашу думку, чому зростає злочинність серед неповнолітніх?

– Винні тут, перш за все, неналежні соціально–побутові умови, неправильне виховання дітей батьками та в навчальних закладах. 95% злочинів – це крадіжки, починаючи від банальних (поцупив мобільний телефон) до більш серйозних крадіжок у великих розмірах. Більш резонансних злочинів неповнолітні у нас, на щастя, не скоювали. Нами розроблені певні заходи з метою зменшення злочинності серед неповнолітніх, основною метою яких є профілактика злочинів. На даний час у нас 49 злочинів, скоєних неповнолітніми, в минулому році було 36.

– Чи всі населені пункти нашого району мають дільничного інспектора і чи створені для них належні умови праці?

– На даний час у нас є три вакансії дільничних інспекторів міліції. Я не рахую тих п’ять чоловік, котрі зараз проходять навчання на курсах початкової підготовки. Ми не можемо забезпечити кожне село дільничним інспектором, так як у нас в штаті лише 32 дільничних інспекторів міліції, як і загалом сільських рад. Ми проводили нараду з головами сільрад щодо необхідності забезпечення дільничних службовими кабінетами.

Щодо роботи сектору дільничних інспекторів міліції, то велика увага ними приділяється профілактиці злочинності. Не можу сказати, що дільничні виконують свої функціональні обов’язки на всі 100 відсотків, адже колектив молодий, та я впевнений, що покладені на них завдання вони виконуватимуть сумлінно та відповідально, згідно чинного законодавства.

– За підсумками року, що минає, кого зі своїх підлеглих можете відзначити як кращих працівників?

– Хороших, самовідданих та відповідальних працівників у нас чимало. Проте із дільничних інспекторів міліції варто відзначити їх керівника Руслана Ліхтея та його заступника Маріана Зелді, старших дільничних Віталія Лабатія та Ігоря Манойленка, дільничного Миколу Максимовича. З карного розшуку – старших оперуповноважених Богдана Свищу та Івана Вереша. Слідчий відділ у нас вважається одним з кращих.

- Напередодні професійного свята, чого б побажали своїм колегам?

- Усім своїм колегам та ветеранам органів внутрішніх справ зичу доброго здоров’я, наснаги й успіхів у всіх професійних починаннях, злагоди в родинах та Божого благословення.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Проект Держбюджету на 2014 ...

КОМЕНТАРІ