Галина Чорна: "Нема львівського чи то київського майдану, а є всеукраїнський революційний Майдан"

Галина Чорна: "Нема львівського чи то київського майдану, а є всеукраїнський революційний Майдан"

17.12.13 10:40 0 1041
"Революція, свідками та учасниками якої ми є, уже отримала прекрасну назву – Революція Гідності. Ми виходимо на майдани, бо не хочемо вгинатися під ударами міліцейських кийків". Про це сказала 15 грудня 2013 року у своєму виступі на мітингу у Львові на підтримку київського Майдану в День Гідності депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Галина Чорна.

"Ми з вами зараз стоїмо на львівському майдані, який є і відлунням, і опорою того Майдану, який зараз шумить в столиці, – сказала Галина Чорна. – Але казати так, мабуть, не зовсім правильно. Бо немає львівського чи то київського майдану, а є всеукраїнський революційний Майдан, часточка якого є у багатьох містах України.

І той київський майдан, певно, тому так довго і стійко тримається (25 добу), що відчуває нашу з вами підтримку, надійний тил, коли ми з вами виходимо щодня підтримати своїх побратимів та посестер у столиці.

Майдан у Львові мусить стояти, бо він є форпостом боротьби. Пригадаймо, лишень два дні цей майдан був не вельми потужним – і що? Режим відразу це відчув. Підняв голову, розправив плечі, розпушив хвоста. Заарештували фотографа Олега Панаса, який знімав побиття студентів у Києві. Поки стоїть львівський майдан, режим відчуває, що земля горить у нього під ногами не лишень у столиці, але й у кожному куточку України і зокрема тут, у Львові.

Революція, свідками та учасниками якої ми є, уже тримала прекрасну назву – Революція Гідності. Ми виходимо на майдани, бо не хочемо вгинатися під ударами міліцейських кийків. Нагадаю, що у ніч на 30 листопада каральний загін силовиків не просто розганяв студентів, аби встановити оту злощасну "йолку" – він з ними розправлявся. Узявши в кільце, знищував, прагнув залякати до смерті. Тих, котрі намагалися утекти, іще 400 метрів переслідували до станції метро. Як у часи монголо-татарської навали, люди ховалися у стінах Михайлівського монастиря.

Наступного дня публіцисті та політологи напишуть, що ми заснули в Україні, а прокинулися в Білорусі. Але це навіть не білоруський варіант. Режим силується нав'язати нам методи та впливи азійської диктатури. Його прорахунок у тім, що українська нація, яка є европейською, ніколи таких азійських методів не сприйме.

Буквально учора під тиском громади почали карати посадовців, причетних до побиття студентського майдану. Наразі це лише стрілочники, а не замовники кривавого дійства. Але це означає, що ми з вами стоїмо тут не марно. І що рано чи пізно режим виконає усі наші вимоги.

Ми стоїмо через те, що не хочемо, аби нами маніпулювали. Пригадаймо, 10 грудня, у той час, коли гарант Конституції спілкується з колишніми президентами на круглому столі і обіцяє не застосовувати силу, спецпризначенці уже готуються до зачистки Майдану. До штурму – всього кілька годин. Вочевидь, режим вирішив, що українці уже достатньо виснажені холодом та безсонними ночами, і пішов у наступ. Але революційний Майдан мобілізується і дає потужну відсіч. Він відстоює усі свої фортеці та усі свої рубежі.

Як і ви всі, у цей час я живу між Києвом та Львовом. І хочу сказати вам, що київський майдан не залишається статичним – він повсякчас змінюється, стає сильнішим. Нині на місці повалених силовиками барикад – нові, вищі та потужніші. Нині на місці спалених спецпризначенцями наметів – стоять намети більш вогнетривкі. Загони самооборони вчаться нових прийомів самозахисту, аби дати відсіч. А це означає, що наша нація здатна до самовідновлення, що українська нація – нація переможців.

Два дні тому я була на місці поваленого боввана Лєніна. Купа молоді сидить на ньому верхи і довбе молотками – розбиваючи на дрібні шматки. А ще купа людей спостерігає за цим і усміхається. На місці, де десятиліттями стояв Лєнін, нині два прапори – червоно-чорний та жовто-блакитний. Коли бачиш усе це, то розумієш, що дороги назад нема, що ми здолаємо і холод, і репресії, які чинять проти учасників майданів, бо ми нація сильних духом людей. Ми нація переможців. Ми змінимо Україну та світ".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Владика Димитрій ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ