У Рівненській області чемпіонка світу з боротьби самбо служить у міліції

У Рівненській області чемпіонка світу з боротьби самбо служить у міліції

17.12.13 15:21 0 789
На Рівненщині, в рамках проведення конкурсу «Кращий за професією серед молодих співробітників міліції – випускників 2013 року», визначили кращого молодого працівника правоохоронних органів. Перемогу здобула 22-річна Тетяна Чмир, котра є багаторазовою чемпіонкою у спортивній боротьбі самбо.

Конкурс проходив у три етапи та складався з теоретичної частини, фізичних змагань і вправ на влучність зі стрільби. Незважаючи на більш «чоловічу компанію», дівчина отримала найвищі результати, котрі і визначили переможця.

– У мене було багато сильних суперників. Однак я ніколи не сумніваюся у своїх силах. Я знаю, що можу перемогти. Цим я завдячую своїм наставникам, які готували мене, давали поради, як встояти перед труднощами на шляху до мети, – говорить Тетяна.

У спорт Таня прийшла ще в дитячому садочку. Їй було п’ять, коли брата батьки віддали у спортивну секцію, а щоб сестра не сумувала вдома, він брав її із собою на заняття. Вона тренувалася на рівні з хлопцями, що відображалося на якості змагань. На рингу дівчина вела себе впевнено і не боялася своїх суперників. Уже у третьому класі вона отримала першість на обласних змаганнях, у дев’ятому виборола третє місце на Євразійських іграх, а на Молодіжному чемпіонаті світу у Ташкенті – виборола золоту медаль. До новоспечених перемог молодої чемпіонки можна віднести першість у Чемпіонаті кубка України з боротьби самбо серед жінок. Саме спорт, за словами чемпіонки, допоміг стати відповідальною та наполегливою, падати, але підніматися, рухатись вперед до своєї цілі.

Ще в шкільні роки дівчина знала, яку професію для себе обере. Рішення прийти у міліцію та допомагати людям Тетяна виношувала з дитинства. З посмішкою на обличчі вона згадує шкільне свято, коли з вуст вчительки пролунало питання: «Ким ти хочеш бути». І тоді без найменшого вагання Таня відповіла: «Я буду міліціонером».

Тетяна закінчила Харківський університет внутрішніх справ. Після навчання працювала психологом у «Беркуті». Робота в чоловічому колективі вимагала витримки, однак доля подарувала Тетяні мудрого наставника в особі Віктора Миколайовича Огородніка, котрий підтримував молоду працівницю і завжди давав цінні настанови. Наступним місцем служби було місто Дубно, де й працює по нинішній час психологом по роботі з особовим складом міськрайвідділу міліції. Понад чотири місяці молода чемпіонка у погонах працює в органах і додає, що зі справою свого життя вона не прогадала.

– Кожного дня я спілкуюся з працівниками міліції, колегами. Разом намагаємось знайти рішення певних проблем, виїжджаю в райони, проводжу психопрофілактичну роботу. Усім буває важко. Тим паче правоохоронцям, котрі ставлять перед собою завдання боротися зі злочинністю та викривати порушників закону. І в таких ситуаціях дуже важливо чути співробітників. Особливо тепер, коли ситуація в країні є напруженою. Я постійно спілкуюсь зі знайомими, які працюють у Києві та по інших містах. Їм важко психологічно, але ще важче їхнім сім’ям. Тому я намагаюсь постійно тримати зв'язок, цікавитися подробицями та підтримувати обидві сторони. Проте головною мотивацією у моїй праці, беззаперечно, є те, що робота мені подобається», – поділилась Тетяна.

Після роботи Таня частенько навідується до спортзалу. Тренувань не полишає, незважаючи на обсяг роботи та навантаження, що лягають на плечі тендітної працівниці. Там, на тренуваннях, психолог у погонах відпочиває тілом та душею. Адже саме у невеличкому залі пройшли молоді літа дівчини. Там залишився наставник та друг – тренер Микола Коба. Під його керівництвом юна самбістка виборола не одну нагороду. Саме завдяки конструктивним порадам та постійним тренуванням Таня по праву може називатися чемпіонкою.

У свої 22 Тетяна Чмир з посмішкою на обличчі та з гордістю у словах говорить: «Я – міліціонер». Вона не полишає спорту, і з впевненістю рухається до нових звершень.

Ольга Хмуровська
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині вчасно та у ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ