На Тернопільському ставі втопився чоловік

На Тернопільському ставі втопився чоловік

17.12.13 12:20 0 860
16 грудня о 02:30 на пункт зв’язку оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС надійшло повідомлення, від працівника ресторану «Максим», про те, що на Тернопільському ставі, на відстані близько 50 м від берега провалився під кригу чоловік. За 6 хвилин після повідомлення, до місця події прибув черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. За допомогою рятувального човна, працівники ДСНС добралися до місця, де провалився чоловік, однак потерпілого на поверхні вже не було. Для пошуку чоловіка залучено працівників обласної рятувально-водолазної служби.

16 грудня, близько 14:00, тіло чоловіка знайшли та підняли на поверхню. Особа встановлюється.

Рекомендації, як поводитись на льоду у випадку надзвичайної ситуації:

Якщо ви провалилися:

Якщо крига під вами проломилася, розставте руки в сторони по краю льоду, щоб утриматися на поверхні і не піти під лід, і кличте на допомогу. Намагайтеся зберігати спокій, не борсайтеся у воді.

Намагайтеся не обламувати лід, без різких рухів вибирайтеся на його поверхню, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи ноги. Головне — пристосовувати своє тіло для того, щоб воно займало найбільшу площу опори.

Вибравшись із льодового полону, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли і де міцність льоду, таким чином, перевірена. Незважаючи на те, що ви змокли і холод штовхає вас побігти і зігрітися, будьте обережні до самого берега, а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся в теплі.

Якщо під лід потрапила дитина, накажіть їй розпластати руки на льоду та працювати ногами для того, щоб утриматися на поверхні Все вирішує час: льодяна вода дуже швидко викликає переохолодження організму.

Надаючи допомогу, дотримуйтеся таких правил:

-не можна підбігати до людини, яка потрапила у воду;

-підкладіть під себе лижі, дошку, фанеру (це збільшить площу опори) і повзіть на них;

-наближайтесь до ополонки тільки повзком, широко розставляючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте, інакше у воді опиняться вже двоє;

-ремені, шарфи, дошка, жердина, санки або лижі допоможуть врятувати людину;

-кидати пов'язані ремені, шарфи або дошки треба за 3-4 м.

Якщо ви не один, тоді, узявши один одного за ноги, лягайте на лід ланцюжком і рухайтеся до місця пролому. Дійте рішуче і швидко — постраждалий швидко мерзне у крижаній воді, мокрий одяг тягне його донизу. Подавши постраждалому підручний засіб порятунку, витягайте його на лід і повзіть із небезпечної зони. Потім укрийте його і якнайшвидше доставте в тепле місце, розітріть, переодягніть і напоїть чаєм.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ