Інвестиційний паспорт Тернопільщини: впевнені кроки у покращенні інвестиційної привабливості регіону

Інвестиційний паспорт Тернопільщини: впевнені кроки у покращенні інвестиційної привабливості регіону

17.12.13 15:41 0 864
Інформація про природно-географічні та кліматичні умови, людські ресурси та освітній потенціал, пріоритетні галузі економіки, а також про успішні історії залучення інвестицій у підприємства краю – усе це зібрано в інвестиційному паспорті регіону. Він розроблений держінвестпроектом України спільно з Тернопільською ОДА. Розробники переконані, що паспорт дозволить покращити поінформованість потенційних інвесторів та підприємців про інвестиційний потенціал регіону.

«Інвестиційний паспорт дає можливість відповідно до світової практики інвестиційної діяльності, покращити маркетингову діяльність у даній сфері та висвітлити для інвестора ті конкуренті переваги, які допоможуть нам модернізувати економіку краю, зробити її ефективнішою та покращити добробут наших громадян, наголосив uолова ОДА Валентин Хоптян.

Загальний обсяг іноземних інвестицій, залучених в область на 1 жовтня 2013, становить 67,2 млн. дол. США. У середньому це 62,5 дол. США у розрахунку на одного жителя області.

Пріоритетними галузями для інвестування в область є - високотехнологічний промисловий комплекс, транспорт та логістика, освоєння мінерально-сировинної бази, виробництво нових видів енергії із відновлювальних джерел, АПК, туризм і рекреація. Зазначеним сферам розвитку сприятиме реалізація таких Національних проектів, як «Відкритий світ», «Нове життя», «Енергія природи», «Зелені ринки», «Чисте місто».

Серед країн-лідерів, які інвестували в регіон є Німеччина, Чехія, Кіпр, Естонія, Польща, Бельгія. Загалом інвестиції в область надійшли із 46-ти країн світу.

За даними щорічної оцінки Кабінетом Міністрів України діяльності обласних державних адміністрацій за 2012 рік, Тернопільська область посіла 5 місце в рейтингу з поміж 27 регіонів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ