Олег Тягнибок: «Знайти вихід із загальнополітичної кризи в державі у парламенті не вдасться – зробити це може тільки Президент України»

Олег Тягнибок: «Знайти вихід із загальнополітичної кризи в державі у парламенті не вдасться – зробити це може тільки Президент України»

17.12.13 14:22 0 780
«Політична криза в державі загострюється. У парламенті цю проблему розв’язати не вдасться. Те, що Партія регіонів ламає зараз комедію, демонструючи прагнення ухвалити б’юджет на 2014 рік, ще раз доводить: знайти вихід із загальнополітичної кризи в державі в парламенті не вдасться – зробити це може тільки Президент України, який нині перебуває в Москві». Про це 17 грудня 2013 року заявив Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи ранкове засідання Верховної Ради України.

Очільник «Свободи» зазначив, що Партія регіонів намагається в парламенті дати раду загальнополітичній кризі, однак нині будь-які спроби ухвалити рішення у Верховній Раді, зокрема і б’юджет на 2014 рік, є незаконними та антиконституційними.

«Президент своїм указом може відправити уряд у відставку, дати відповідні вказівки щодо покарання злочинців, які побили мирних людей. Саме від Президента залежить звільнення політичних в’язнів і припинення політичних репресій. На місцях як гриби після дощу росте кількість відкритих кримінальних справ проти активістів-свободівців, яких викликають на допити в прокуратуру та СБУ. З огляду на це, ми вважаємо, що парламент у таких умовах не може працювати.

Ми розуміємо, що Партії регіонів потрібно ухвалити держбю’джет на 2014 рік, але очевидно, що цей б’юджет не буде в інтересах народу. Вони знову його напишуть у своїх приватних інтересах, в інтересах олігархічних кланів, і проігнорують базові принципи Конституції. Згідно з Б’юджетним кодексом, ще на початку осені ми в парламенті мали б отримати проєкт Б’юджету-2014 і розглянути в комітетах. Однак Кабінет Міністрів досі не подав проєкт на розгляд ВРУ. Через те, що немає ціни на газ і не визначено базові макроекономічні показники, вони до останнього торгувалися з Европою, а тепер торгуються з Росією. Ходіння з мікрофонами парламентською залою, намір у четвер ухвалити б’юджет – це черговий злочин, який намагається вкотре реалізувати нинішній режим», – наголосив Олег Тягнибок.

Свободівець підкреслив, що боротьба громадян проти свавілля режиму має продовжуватися. «Громада далі має тиснути на владу, своїми діями показувати їй, що влада мусить зробити належний крок. Тож парламент не може працювати в таких умовах, тому він є заблокований.

Також сьогодні на 18:00 ми запрошуємо усіх на Майдан на велелюдне віче «Ні – Митному «тайожному» союзу!», – закликав лідер «Свободи».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Львівські пластуни ...

КОМЕНТАРІ