Україна і Китай будуватимуть рівні взаємовигідні відносини - міжнародний експерт

Україна і Китай будуватимуть рівні взаємовигідні відносини - міжнародний експерт

17.12.13 14:23 0 676
Україна та Китай мають взаємну зацікавленість одне в одному, тому їх стосунки будуть паритетними - вважає Експерт Естонського Університету (Велика Британія) Юндан Ґонґ (Yundan Gong). В ексклюзивному коментарі каналу БТБ економіст зазначила, що ініціативи глав держав України та Китаю активно підтримує приватний бізнес, а це велика економічна перевага в розвитку взаємин.

«Все може бути благополучно,адже це відповідає спільним економічним інтересам. Обидва президенти намагаються заохочувати підприємців інвестувати в країни один одного. Інтерес уряду інвестувати в Україну поділяють також і приватні особи. Справа не лише в сільськогосподарській продукції та енергетичному секторі. Експорт машинного устаткування та товарів хімічної промисловості з України до Китаю протягом кількох останніх років збільшився. Тому, загалом це можуть бути досить рівні відносини. Вони переважно засновані на бізнесі. І це - велика перевага», - сказала експерт.

Вона переконана, що завдяки таким стосункам за прямими інвестиціями від державного банку Китаю до України прийдуть і приватні інвестори.

«Капіталовкладення в Україну відповідають стратегії Go Global. У 2000 році прямі іноземні інвестиції Китаю становили - 98 млрд дол. У 2010 - капіталовкладення збільшилися вдесятеро. Тож Україна - це частина стратегії. Можна сказати, що за інвестиціями Державного банку розвитку Китаю слідуватимуть приватні гроші», - зазначила вона.

Експерт вкотре підтвердила, що Україна та Китай мають широке поле для реалізації проектів у сільському господарстві, енергетичному секторі, машинобудуванні, хімічній промисловості, будівництві, новітніх технологіях тощо.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У номінації «Люди року. ...
Наступна новина: «Гастролі» нелегалів на ...

КОМЕНТАРІ