«Гастролі» нелегалів на Буковину завершились буцегарнею

«Гастролі» нелегалів на Буковину завершились буцегарнею

17.12.13 14:24 0 990
Післямова до вироку
Цими днями у районних судах краю практично одночасно розглянуто три кримінальні справи щодо представників інших країн та регіонів України, які спробували випробувати місцевих правоохоронців на надійність та професіоналізм…
Зокрема, Садгірський районний суд м. Чернівці «відміряв» 25-річному жителю Жовтневого району Миколаївської області чергових п’ять з половиною років, які він зобов’язаний вкотре провести за високими мурами колонії. Встановлено, що у вересні 2013-го цей молодий чоловік потрапив у поле зору працівників карного розшуку і був викритий у безпосередній причетності до серії злочинних посягань на особисте майно та автотранспорт чернівчан – у п’яти крадіжках грошових коштів та прикрас із золота із приватних квартир та особняків (загальний збиток, нанесений потерпілим, склав 70 830 гривень), а також у незаконному заволодінні легковиком «Форд» (вартістю у 40 000 грн.).
Стало також достовірно відомо, що фігурант і до цього вже двічі «звітував» за аналогічні «подвиги» перед законом і в цілому за колючим дротом мав провести вісім літ та зим. Та у червні цього року зробив «ноги» - самовільно залишив межі Новобузького виправного центру (Миколаївська обл.) – і подався у «біга». Певний час «подорожував» та, звичайно ж, злодіював містами східних областей України, а згодом для продовження протиправних посягань на чуже перебрався на Буковину. І саме у цьому регіоні явно переоцінив свою «професійну майстерність» крадія та недооцінив можливостей та вміння протистояти гастролерам місцевих правоохоронців.
Днями суд дав «гідну» оцінку діям гастролера на Буковині, а найближчим часом в інших регіонах держави йому доведеться на лаві підсудних нести додаткове покарання за втечу з місць позбавлення волі та за інші протиправні вчинки.
Відповідно на чотири та чотири з половиною роки у різні колонії України відбувають й два 20-33-річні громадяни сусідньої Республіки Молдова. За матеріалами кримінального провадження вони звинувачувались у тому, що серед білого дня 13 жовтня 2013 року на одній із вулиць м. Новодністровська Сокирянського району несподівано напали на жінку-пішохода і, погрожуючи насильством, відкрито заволоділи її сумочкою, в якій зберігались мобільний телефон, особисті документи та косметичка всього на 1980 гривень. Оперативно реагуючи на тривожне повідомлення, правоохоронці провели термінове відпрацювання найближчої території і за прикметами грабіжників встановили та затримали. Провина гастролерів у безпосередній причетності до пограбування потерпілої днями у судовому засіданні була встановлена у повному обсязі і їх діям суд дав досить принципову оцінку.
Уже вдруге у своєму житті, незважаючи на юний вік, покарано й 19-річну жительку Дніпропетровської області, яка до цього після першої «відкидки» майже рік «трудилась» на «стометрівках» Чернівців. Вона була викрита в тому, що близько шостої ранку 23 лютого ще 2012-го після ночі «кохання» із водієм у салоні його легковика, скориставшись тим, що любитель миттєвого «блаженства» міцно заснув, викрала мобільний телефон вартістю у 1000 гривень та гаманець, в якому зберігалось 4 430 гривень. Майже шість місяців працівникам міліції довелося відпрацьовувати оперативно-слідчі версії, щоб серед десятків тисяч молодих красунь Буковини встановити саме «потрібну» їм представницю секс-«бізнесу». Зрештою, таки «вирахували» цього «нічного метелика», а суд за скоєне відрядив її на два з половиною роки у місця суворої ізоляції від суспільства, в яких вона за аналогічні злочини вже «тягнула» строк впродовж двох років.
Наступ на нелегалів-гастролерів, які намагаються протиправно здобувати кошти для розваг на Буковині, триває.


Володимир Драюк,
Чернівецька область
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна і Китай ...
Наступна новина: Віктор Кравець: Є елемент ...

КОМЕНТАРІ