Віктор Кравець: Є елемент зростання довіри до гривні, вона стає більш всеосяжною.

Віктор Кравець: Є елемент зростання довіри до гривні, вона стає більш всеосяжною.

17.12.13 14:27 0 1117
Заступник директора Центра Наукових досліджень Національного банку України Віктор Кравець вважає, що громадянам України слід використовувати для заощаджень та розрахунків національну валюту – гривню.

«Краще працювати з національною грошовою одиницею, тому що вона захищається своїм національним законодавством, і все будується навколо національної грошової одиниці,» − зауважив він після завершення круглого столу на тему «Управління сімейним бюджетом в турбулентній економіці», що відбувся в Інформаційному агентстві «Українські новини».
Крім того, Віктор Кравець сказав: «У нашій країні вибудовуються умови, за яких головною обіговою одиницею згідно нашої Конституції мусить бути гривня. І центральний банк, як регулятор, робить все для того, щоб громадяни нашої країни в першу чергу оперували національною грошовою одиницею».
Також чиновник центрального банку наголосив, що Національний банк України спостерігає зростання довіри українців до своєї рідної валюти: «Є елемент зростання довіри до гривні, вона стає більш всеосяжною, більш доступною для різних розрахунків. І це результат не тільки заходів банківської системи, це заходи уряду, держави в цілому, які проводяться на всій території, починаючи з того, що ціни в гривні, податки, починаючи з того, що заборонені розрахунки в інших валютах на території України».
Зокрема Віктор Кравець відзначив, що крім іншого за останні роки в українців змінилася і модель заощаджень, що свідчить про підвищення рівня фінансової грамотності українських громадян.
«До 2009 року наше суспільство практикувало жити в кредит. Але кредитування у валюті та девальвація 2008-2009 років відбили бажання жити в кредит. Ми бачимо по статистиці Центрального банку, що змінилася модель заощаджень. Починаючи з 2009 року, уже частину свого доходу люди витрачають не на погашення кредитів, яких вони набралися, а відправляють на заощадження. Тобто, це спосіб уже життя суспільства, це спосіб витрачання заробленої зарплати і наявного доходу», − розповів Віктор Кравець.
Також пан Кравець зауважив, що зараз існують розмаїті способи заощаджень, депозити, казначейські зобов’язання, інвестиційні монети, банківські метали тощо, серед яких кожна людина знайде вигідний варіант.

Відео:
http://www.ex.ua/515521891635

Розфишровка відео:
Краще працювати з національною грошовою одиницею, тому що вона захищається своїм національним законодавством, і все будується навколо національної грошової одиниці.
Вибудовуються у нашій країні умови, за яких головною обіговою одиницею згідно нашої Конституції мусить бути гривня. І центральний банк, як регулятор, робить все для того, щоб громадяни нашої країни в першу чергу оперували національною грошовою одиницею. Друге питання, ряд заходів, які провів регулятор по управлінню чи регулюванню діяльності комерційних банків, сказався однозначно, і все починає поставати на свої місця. Чому на території України кредитування мусить здійснюватися у валюті, коли є національна грошова одиниця?
Є елемент зростання довіри до гривні, вона стає більш всеосяжною, більш доступною для різних розрахунків, і це результат не тільки заходів банківської системи, це заходи уряду, держави в цілому, які проводяться на всій території, починаючи з того, що ціни в гривні, податки, починаючи з того, що заборонені розрахунки в інших валютах на території України.
До 2009 року наше суспільство практикувало жити в кредит. Але кредитування у валют, девальвація 2008-2009 років відбили бажання жити в кредит.
Ми бачимо по статистиці Центрального банку, що змінилася модель заощаджень, там жили в кредит, а починаючи з 2009 року, уже частину свого доходу люди витрачають не на погашення кредитів, яких вони набралися, а відправляють на заощадження. Тобто, це спосіб уже життя суспільства, це спосіб витрачання заробленої зарплати, наявного доходу і т.д.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Гастролі» нелегалів на ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ДТП за ...

КОМЕНТАРІ