Юрій Левченко: «На виборах у Києві провладному кандидатові «намалювали» результат, який не має жодного відношення до реального волевиявлення громадян»

Юрій Левченко: «На виборах у Києві провладному кандидатові «намалювали» результат, який не має жодного відношення до реального волевиявлення громадян»

17.12.13 21:39 0 797
«Фахівці провели математичний аналіз голосування та явки на дільницях у 223-му виборчому окрузі. Аналіз чітко показав, що на окрузі було 10–12 дільниць, у яких явка була на 10% вище, ніж середня по округу загалом. І саме на цих дільницях аномально високі результати отримав провладний кандидат – 800, 700, 600 голосів, і це в спальних районах – на Нивках і Сирці, де, зауважимо, кілька разів вимикали світло». Про це 17 грудня 2013 року повідомив єдиний кандидат від опозиційних сил у 223-му виборчому окрузі свободівець Юрій Левченко під час брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву щодо фальсифікацій у Києві під час повторних виборів до парламенту.

За словами Юрія Левченка, аналіз підтвердив, що саме на зазначених дільницях відбулися найбільші фальсифікації: якщо відкинути результати з цих дільниць і взяти загалом результат по решті дільниць, то він фактично один в один збігається з екзит-полом. «Це чітко доводить, що на цих дільницях було масове вкидання б’юлетенів за провладного кандидата. Зрозуміло, що були певні дільниці, де вдалося здійснити вкидання б’юлетенів, а підконтрольні владі голова та більшість у комісіях «намалювали» необхідні Пилипишину результати, які не мають жодного відношення до реального волевиявлення громадян. Щодо всіх цих порушень ми звертатимемося в суди, проте віри в справедливість судової гілки влади нині в країні немає. Тому люди мають виходити на Майдан і змести цей бандитський режим», – наголосив Юрій Левченко.

Націоналіст також іще раз озвучив основні порушення, які було виявлено майже по всьому 223-му округу: масова скупа голосів, за що відповідали певні особи, у яких були списки виборців; вкидання б’юлетенів; «малювання» наперед потрібних провладному кандидатові результатів та инші грубі порушення.

«До нас, окрім наших членів комісій, зверталися ще й представники инших опозиційних сил у комісіях, які мають честь і не продалися Пилипишину. Члени комісій прямим текстом розповідали про те, як голови ДВК не перераховували б’юлетені, а просто оголошували «результати», за які комісії більшістю голосували. Усе це свавілля забезпечували «тітушки», які перебували на дільницях цілком законно і не допускали жодних невигідних владі дій. Факт масових фальсифікацій підтверджують і дії самої ОВК. Учора впродовж цілого дня наші представники вимагали від окружної комісії перерахувати б’юлетені на великій кількості дільниць, проте ми отримували лише відмови. Ба більше, ОВК №223 учора пізно вночі здала підсумковий протокол у ЦВК, попри те, що їх там мали приймати лише до 20:00. Для ОВК №223 графік змістили особисто за командою Охендовського і прийняли цей підсумковий протокол після 22:00. Навіть тут було порушення, бо до того моменту ОВК ще не розглянула понад 20 наших скарг, які ми подали щодо перерахунку голосів на деяких дільницях.

Ми і надалі наполягаємо на розгляді наших скарг, і якщо їх не буде розглянуто – позиватимемося до суду, аби примусити ОВК розглянути скарги і призначити перерахунок голосів. Звичайно, ми розуміємо, що навряд чи в нинішній ситуації суди підтримають наші вимоги, однак ми боротимемося до кінця та пройдемо увесь юридичний шлях», – зазначив Юрій Левченко.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів в ...

КОМЕНТАРІ