Новини ГУ Міндоходів в Чернівецькій області

Новини ГУ Міндоходів в Чернівецькій області

17.12.13 21:41 0 993
Оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

ГУ Міндоходів у Чернівецькій області нагадує, для технічного переоснащення касової техніки залишилося трохи менше двох тижнів. Вже з 1 січня 2014 року за неподання електронної звітності будуть застосовуватися штрафи, передбачені податковим законодавством.
Наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.11.13 №704 затверджено у новій редакції Державнийо реєстр реєстраторів розрахункових операцій в який додано ще 17 моделей касових апаратів. Тобто загальна кількість сертифікованих приладів, запропонованих користувачам, складає 86 апаратів.
Це касові апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.
Платники можуть обрати найбільш оптимальну для себе нову модель техніки або модернізувати ту, яка вже використовується у роботі, приєднавши до неї відповідний модем.


Податковий кредит з ПДВ можна сформувати подавши заяву із скаргою на постачальника


У разі якщо продавець товарів/послуг: відмовляється надати податкову накладну або; порушує порядок заповнення накладної або; порушує порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних; - покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Така заява є підставою для включення сум податку на додану вартість до складу податкового кредиту.
До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.
Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.
Платники, які подають податкову звітність в електронному вигляді, подають копії таких документів окремо у порядку, визначеному для подання податкової звітності у паперовому вигляді.
Можливість подання такої заяви разом з уточнюючим розрахунком податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок законодавчо не передбачена.
Заява про відмову постачальника надати податкову накладну (порушення ним порядку заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних) складається за формою згідно з (Д8) (додаток 8) Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 №1492, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20.12.2011 за №1490/20228 із змінами і доповненнями.



Пересилання алкогольних напоїв в міжнародних поштових відправленнях заборонене


Забороняється переміщення (пересилання) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, що підпадають під визначення 1- 24 груп Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, які переміщуються (пересилаються) на адресу громадян, крім продуктів харчування загальною вагою не більше 10 кілограмів в упаковці виробника.
Зокрема, до таких товарів відносяться живі тварини, зернові культури, алкогольні і безалкогольні напої та оцет, тютюн і промислові замінники тютюну та інші.
Дана норма визначена п. 6 ч. 1 ст. 235 Митного кодексу України від 13.03.2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями.

З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html.



Запобіжний захід у вигляді взяття під варту слідчими ГУ Міндоходів Буковини не застосовувався.

В листопаді 2012 року набув чинності Кримінальний процесуальний кодекс України (далі – КПК) в новій редакції, тобто вже більше року досудове слідство здійснюється в нових умовах, які максимально наближені до європейських стандартів. Робота слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Чернівецькій області протягом дії нового КПК України будувалась як сприйняття громадян і бізнесу в якості партнерів, з повагою до них. Як наслідок упродовж 11 місяців 2013 року збільшилася кількість кримінальних проваджень, які направлено до суду для звільнення осіб від кримінальної відповідальності у зв’язку з повним відшкодуванням завданих збитків на підставі ч.4 ст.212 КК України (7 проти 5 за аналогічний період у 2012 році). У вказаних кримінальних провадженнях добровільно відшкодовано збитків, завданих державі в сумі 5693,6 тис. грн.
Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Чернівецькій області за 11 місяців 2013 року до суду направлено 7 кримінальних проваджень з угодами про визнання винуватості, яка укладалася між прокурором та підозрюваним, що є одним із нововведень діючого КПК.
Слід також зазначити, що у вказаному періоді зменшилася кількість застосування запобіжних заходів. Всього обрано 3 запобіжних заходи, з яких 2 у вигляді застави на суму по 50 тис. грн. кожний та 1 особисте зобов’язання. Взагалі не застосовувався запобіжний захід у вигляді взяття під варту та не затримувалися особи.
Вищенаведені приклади свідчать про те, що якщо винна особа бажає стати на шлях виправлення і доведе своїми активними діями про це (відшкодування збитків, співпраця зі слідчими органами та органами прокуратури, тощо), то вона може понести більш м’яке покарання або бути звільнена від кримінальної відповідальності. Однак, якщо з боку осіб, які скоїли кримінальне правопорушення, є активний супротив законним вимогам правоохоронних органів, небажання визнавати свою вину та уникати покарання, то КПК України передбачає вжиття до зазначених осіб адекватних заходів.




З початку року Міндоходи Буковини отримали 338 звернень громадян


Розгляд звернень громадян є важливим і відповідальним аспектом у роботі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області. Фахівці ретельно та кваліфіковано опрацьовують всю інформацію, що міститься у зверненнях. Жодне звернення не залишається поза увагою.
Так, протягом січня – листопада 2013 року надійшло на розгляд 338 письмових звернень громадян. Переважна більшість звернень – 96,2% заяви. Також отримано 12 скарг (3,6%) та 1 пропозицію (0,2%). В порівнянні з аналогічним періодом минулого року від громадян надійшло на 16 скарг менше.
Аналіз тем, порушених у заявах свідчить про те, що громадян цікавлять питання стосовно податку на нерухомість, податку на доходи фізичних осіб, оподаткування доходів від підприємницької діяльності крім того, від певної категорії населення надходять звернення з проханням відмови від реєстраційного номеру облікової картки. В скаргах порушувались питання щодо законності договорів оренди нерухомого майна, ведення діяльності суб’єктів господарювання та недоліків у роботі працівників органів Міндоходів області.
Усі запити були своєчасно розглянуті, запитувачам інформації надані ґрунтовні відповіді по суті.
Також посадовими особами Міндоходів Буковини постійно проводяться особисті прийоми громадян, яких с початку року було 1094, з них на регіональному рівні здійснено 145, відповідно 949 прийоми здійснено посадовими особами територіальних органів Головного управління Міндоходів області.
Найбільш поширеними питаннями при зверненні громадян є питання оподаткування доходів від підприємницької діяльності, питання плати земельного податку та орендної плати за використання земельних ділянок.
Головним управлінням Міндоходів у Чернівецькій області постійно приділяється значна увага стану роботи зі зверненнями громадян, щомісячно аналізуються та узагальнюються питання, з якими звертаються громадяни до органів Міндоходів, акцентується увага на неухильному та безумовному дотриманню законодавства під час розгляду звернень громадян.


На інтерактивний сервіс «Пульс Міністерства доходів і зборів України»буковинці зверталися 18 разів


З початку року на сервіс «Пульс» від платників податків Буковини отримано18 звернень. Найактуальніші питання, з яким звертались платники стосувались порушень митних правил та черг на митних постах - 10 звернень, 4 звернення щодо роботи територіальних органів Міндоходів області, а також звернення щодо реєстрації платників, в тому числі платником єдиного податку та про перевірки суб’єктів господарської діяльності. Усі звернення оперативно розглядаються в термін не більше 3 робочих днів та вирішуються згідно з чинним законодавством.
Сучасний формат інтерактивного спілкування за посередництвом спеціальної телефонної лінії «Пульс» – один із елементів втілення антикорупційної стратегії Міністерства доходів і зборів України.
Нагадуємо, «Пульс Міністерства доходів і зборів України» - антикорупційний сервіс, який функціонує за принципом call-back, тобто спрямований на встановлення зворотнього зв’язку з платниками для боротьби з негативними тенденціями, що заважають розвитку підприємницької діяльності.
Звернення платників приймаються цілодобово за номером телефону: (044) 284-00-07.


Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ