Попри складну політичну ситуацію - вітчизняна економіка залишається стабільною - Ярослав Жаліло

Попри складну політичну ситуацію - вітчизняна економіка залишається стабільною - Ярослав Жаліло

17.12.13 21:49 0 730
Перший заступник голови Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло зазначає, що попри складну політичну ситуацію в країні - вітчизняна економіка залишається стабільною. В ефірі каналу БТБ він заявив, що масові мітинги не позначились на макропоказниках - це показали підрахунки Національного інституту стратегічних досліджень. Стабільність утримується завдяки злагодженим діям влади та бізнесу, які не вдаються до крайнощів, а конструктивно шукають виходи із ситуації, - переконані в НІСД.

«І економічні суб’єкти, і населення - вони наразі є більш стійкими щодо можливих політичних ризиків, ніж, скажімо, це було у 2004 році. Тоді - ми пам’ятаємо - Майдан досить серйозно вдарив і по валютним очікуванням, і по очікуванням вкладників банків», - навів аналогії економіст.

Він відзначив виважену політику Національного банку України, яка мінімізує девальваційні ризики.

«Є сьогодні напрацьований інструментарій і він працює в межах НБУ і комерційних банків, які можуть протидіяти девальваційним ризикам. Є достатньо напрацьований інструментарій щодо стабільності банків і уникнення панічних реакцій з боку вкладників, ну і, власне, є єдність розуміння влади і бізнесу в тому плані, щоб тут не допустити кризових зривів, тому що, власне, це було б погано для всіх», - зазначив він.

При цьому затягування політичної нестабільності, за словами Жаліла, - це втрати для економіки, зокрема зниження динаміки економічного зростання та зменшення інвестиційної привабливості країни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: Вадим Карасьов: Парламент ...

КОМЕНТАРІ