Волинський малий і середній бізнес у 2014 році не перевірятимуть

Волинський малий і середній бізнес у 2014 році не перевірятимуть

18.12.13 11:10 0 707
Продовження мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу сприятиме розвитку підприємницької ініціативи та зростанню довіри платників податків до органів Міндоходів, – запевняють у Головному управлінні Міндоходів у Волинській області.

«Суттєво зменшуючи протягом останніх років планові перевірки бізнесу, ми натомість спостерігаємо збільшення відрахувань від суб’єктів малого і середнього підприємництва до бюджету. Це означає, що політика невтручання у діяльність сумлінного бізнесу цілком виправдовує себе», – вважає начальник ГУ Міндоходів у Волинській області Ігор Сінгаєвський.

За словами Ігоря Сінгаєвського, черговий крок назустріч підприємницькій спільноті у вигляді мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу дозолить як діючим підприємцям і підприємства, так і новоствореним,які перебувають на спрощеній системі оподаткування, працювати комфортно та не відволікатися на візити ревізорів.

«Окрім того, такі останні новації Міністерства доходів і зборів України, як введення книги обліку доходів і витрат в електронному вигляді та сервіс «електронна перевірка», спростять до мінімуму витрати бізнесу на формування і подання звітності та спілкування з представниками контролюючих органів», – підкреслив начальник ГУ відомства на Волині.

У ГУ Міндоходів Волині уточнюють, що першими переваги електронної перевірки оцінять підприємці – спрощенці. Дистанційний податковий аудит бухгалтерської звітності із 2015 року стане доступним представникам малого та середнього бізнесу, а з 2016 року – й іншим платникам податків.

Окрім того, загалом незмінним у 2014 році залишиться курс на дерегуляцію та спрощення податкових і митних процедур.

«Стратегічний план розвитку Міндоходів на 2013 -2018 роки визначає, що впровадження нових електронних сервісів та підвищення рівня надання послуг – безумовний пріоритет», – підкреслив Ігор Сінгаєвський.

Нагадаємо, що Міністерство доходів і зборів України розпочало діяльність 24 грудня 2012 року згідно з Указом Президента України №726.

Згідно з Стратегічним планом розвитку Міністерства доходів і зборів на 2013-2018 роки розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом – серед першочергових пріоритетів діяльності.

Головне управління Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині в ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ