В Закарпатській області трудові будні іршавських "сільських шерифів"

В Закарпатській області трудові будні іршавських "сільських шерифів"

18.12.13 12:54 0 803
Робота дільничного інспектора потребує постійно бути серед людей, перейматися їхніми справами, допомагати, просто бути поруч, коли на дільниці трапляються непередбачувані ситуації та надзвичайні події.

Дільничний інспектор Іршавського райвідділу міліції старший лейтенант Юрій Тодавчич обслуговує протягом шести років три населені пункти: села Великий та Малий Раковець і Заболотне.

Коли перед Юрієм Тодавчичем постало питання вибору професії, він поставив собі за мету стати правоохоронцем, як і його батько. Він змалку знав, що таке нічні чергування, робота без вихідних, як потрібно працювати, щоб люди тебе згадували тільки добрим словом.

Закінчивши Закарпатський державний університет за фахом «Правознавство», Юрій Тодавчич спочатку працював помічником дільничного інспектора, а згодом був переведений на посаду дільничного у своє рідне село Малий Раковець. А далі до його дільниці обслуговування додалися ще села Великий Раковець та Заболотне.

Роботи у дільничного завжди багато. Крім звернень громадян, йому доводиться перевіряти за місцем проживання чи реєстрації осіб, раніше судимих, які перебувають під адміністративним наглядом. А ще жоден культурно-масовий захід чи футбольний матч не проходить в селі без його участі. Доводиться спілкуватись з різними верствами населення, втихомирювати сімейних бешкетників і таке інше.

Дільничний відвідує навчальні заклади, де завжди є бажаним гостем, навіть у дитячих садочках.

Дільничні нерідко виявляють правопорушення та злочини. Так, нещодавно Юрій Тодавчич разом з дільничним Іваном Буковецьким вилучили від мешканця села Великий Раковець кастет, а влітку в селі Вільхівка виявили молодого чоловіка, який вдома у горшечках для квітів вирощував коноплю.

Загалом цьогоріч дільничний Тодавчич притягнув 36 осіб до адміністративної відповідальності та розглянув 48 звернень громадян, з яких за 9 фактами було відкрито кримінальні провадження.

- Дільничного Тодавчича поважають у селі, ось і тепер він разом з працівниками з соціальної роботи пішли відвідувати неблагополучні сім′ї», - каже сільський голова Емілія Лях.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ