Через кордон Закарпаття пропущено майже 23 тис. тонн вантажів

Через кордон Закарпаття пропущено майже 23 тис. тонн вантажів

18.12.13 12:05 0 865
Така їх кількість пройшла митні формальності за 11 місяців 2013 року в зоні діяльності Чопської митниці Міндоходів. Зокрема, пропущено майже 3,6 млн. транспортних засобів, понад 8 млн. громадян та майже 22,7 тис. тонн вантажів. Для порівняння – за відповідний період минулого року – 3,5 млн. транспортних засобів, 7,6 млн. громадян та 22,3 тис. тонн. вантажів.

В Чопській митниці Міндоходів інформують, що на обліку в відомстві перебувають 2226 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, з них протягом січня-листопада цього року експортно-імпортні операції здійснювали 1487 суб’єктів господарювання. Разом з тим, з початку року фахівцями органу доходів і зборів оформлено майже 92,5 тис. митних декларацій. Найбільші надходження впродовж січня-листопада, зазначають у відомстві, принесли до бюджету митні платежі з таких товарів: нафтопродукти, кузови, шини, підакцизні транспортні засоби, інші моторні ТЗ, частини та пристрої до них, двигуни, схеми інтегровані, суміші газові та телефонні апарати.

– Одна з основних цілей, яку реалізує Міністерство – це сприяння розвитку міжнародної торгівлі за рахунок спрощення процедур митного оформлення. Створюються такі умови для провадження зовнішньоекономічної діяльності, де Міндоходів – прогнозований партнер як для громадян, так і для бізнесу. Такі принципи роботи впроваджуються протягом року, відколи своїм Указом Президент України шляхом реформування об’єднав Державну митну службу і Державну податкову службу України. Міндоходів – єдиний адресат, з яким громадяни чи суб’єкти господарювання можуть якісно співпрацювати, а контролюючий орган – ефективно виконувати свої функції адміністратора, – зазначив Сергій Харченко, начальник Чопської митниці Міндоходів.

Повідомляє Головне управління Міндоходів у Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Напередодні Різдва у Львові ...

КОМЕНТАРІ