Глава УГКЦ росіянам: Це не божевілля, це маніфестація громадянської спільноти

Глава УГКЦ росіянам: Це не божевілля, це маніфестація громадянської спільноти

18.12.13 10:36 0 1064
Україна переживає період соціальної трансформації. Це не божевілля, це маніфестація громадянської спільноти України.

Про це заявив глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), відповідаючи на запитання журналіста радіостанції «Ехо Москви».

Журналіст О. Голубєв розповів Главі УГКЦ, що останніми днями в Росії події, які відбуваються в Україні, трактуються дуже по-різному, в тому числі, говорять про якесь колективне божевілля українського народу, який вирішив піти від Росії. Журналіст поцікавився: що ж відбувається з українським народом?

«Україна переживає період соціальної трансформації. Це не божевілля, це маніфестація громадянської спільноти України. Звичайно, ця спільнота є чимось новим для пострадянського простору, але я думаю, що саме ця спільнота є майбутнім як України, так і інших країн колишнього Радянського Союзу. Українці вже зробили свій вибір більше ніж 20 років тому, затвердивши своє бажання жити в незалежній, вільній, демократичній країні. Тільки цей вибір приймає реальний сенс. Мало мати громадянські свободи – потрібно бути вільною людиною. Мало мати тільки конституційні права – потрібно будувати правове суспільство. Я думаю, що це якраз те, що відбувається в Україні, і ми називаємо це європейським вектором розвитку української спільноти», – відповів Глава УГКЦ, передає РІСУ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернопільській ОДА ...
Наступна новина: Дефіцит держбюджету в ...

КОМЕНТАРІ