Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру очільнику Львівщини

Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру очільнику Львівщини

18.12.13 16:35 0 775
Члени львівського осередку Національної скаутської організації «Пласт» урочисто передали голові Львівської облдержадміністрації Олегові Салу Вифлеємський вогонь.

Пластуни запалили Вогонь миру в кабінеті очільника Львівщини та побажали, щоб він допомагав у роботі й налаштовував на добрі справи.

Своєю чергою, Олег Сало запевнив, що Вифлеємський вогонь горітиме в облдержадміністрації впродовж усіх Різдвяних свят, звідки він зможе потрапити у кабінет кожного працівника Львівської ОДА. Також керівник області побажав гостям веселих свят та вручив пам’ятні подарунки.

Довідка:

Передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц.

Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, спокою та віри. Світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Україною Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України. Пластуни передадуть Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів українській громаді, церквам, занесуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох з нас Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

У попередні роки акцію передачі священного сяйва благословили Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква та Римо-Католицька Церква в Україні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ