Львівщина: збережімо «зелені легені» краю!

Львівщина: збережімо «зелені легені» краю!

18.12.13 16:07 0 721
З наближенням Нового Року та Різдвяних свят лісові насадження Львівщини зазнають непоправної шкоди: попит на живі ялинки сприяє вирубуванню хвойних дерев. Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертається до кожного мешканця області зі закликом знаходити альтернативні рішення під час святкування новорічно-різдвяних свят, що дозволять зменшити випадки несанкціонованої вирубки ялинок. Вже відтепер у торгових центрах, супермаркетах та на ринках можна придбати штучні ялинки, які не поступаються красою і пишністю справжнім і до того ж їх встановлювати впродовж багатьох років. Що ж стосується запаху хвої, то можна використовувати для ароматизації приміщень натуральні ефірні олії хвойних рослин, які, окрім гарного запаху у домівці, позитивно впливають на здоров’я людей.

Одночасно нагадуємо, що щороку у грудні, напередодні зимових свят, з метою попередження незаконної рубки сосен та ялин, безконтрольного перевезення та реалізації новорічних ялинок, а також притягнення до відповідальності за самовільну заготівлю і реалізацію незаконно зрубаних новорічних ялинок проводиться екологічна акція «Новорічна ялинка». Для того, щоб вберегти насадження від самовільних рубок, проводитимуться спеціальні рейди-перевірки в лісах, особливо на територіях природно-заповідного фонду, на автодорогах, залізничних вокзалах і ринках області. Працівники держекоінспекції, державтоінспекції, лінійних відділів міліції та лісової охорони області перевірятимуть законність заготівлі, перевезення та реалізацію ялинок. Незаконно зрубані та придбані новорічні ялинки вилучатимуть, а осіб, які незаконно торгуватимуть ялинками, притягуватимуть до адміністративної чи кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку

Щоб запобігти незаконним вирубкам і продажу новорічних ялинок, цього року відпуск «зелених красунь» буде проводитись з обов’язковим маркуванням пластиковими бірками зі штрих-кодом.

Пам’ятаймо, що рубаючи ялинку, ми позбавляємо наш край «зелених легень». Хвойні ліси мають лікувальні властивості: вони оздоровлюють та дезинфікують повітря, виділяючи фітонциди і тим самим лікуючи нервові та астматичні захворювання. Аби лісові красуні досягли необхідної величини новорічної прикраси нашої оселі, їм потрібно дорости до п’яти- шестирічного віку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 35 навчальних закладів ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ОДА ...

КОМЕНТАРІ