Олег Панькевич клопоче про збереження української школи у Словаччині

Олег Панькевич клопоче про збереження української школи у Словаччині

18.12.13 10:45 0 963
У Словаччині місцева влада планує перенесті та змінити назву української школи. Такі дії можуть стати першим кроком до ліквідації школи. Про це 17 грудня 2013 року повідомив народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань евроінтеграції Олег Панькевич у своєму зверненні до міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

Олег Панькевич зазначив, що днями міська рада Земплина у Словаччині ухвалила рішення про перенесення української початкової школи з вулиці Лєсної у приміщення початкової школи на вулиці Кудловській у м. Гуменному. "Більш того, депутати вирішили перейменувати початкову школу на основну школу-інтернат з русинською мовою навчання. З цього приводу керівництво української школи висловлює глибоке занепокоєння, оскільки таке перенесення може стати першим кроком до ліквідації школи. Водночас місцеві депутати мотивують вищевказані зміни економічною доцільністю", – заявив народний депутат.

Свободівець звернувся до міністра з проханням перевірити факти, викладені у зверненні, і не допустити перенесення, зміни мови викладання та статусу закладу з метою збереження єдиної української початкової школи у Словаччині.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Нігерії пірати викрали ...

КОМЕНТАРІ