У Львові встановили пам’ятну таблицю Юрію Шевельову

У Львові встановили пам’ятну таблицю Юрію Шевельову

18.12.13 14:17 0 791
У Львові на фасаді будинку на вулиці Конопницької, 14 встановлено пам’ятну таблицю відомому славісту-мовознавцю, історику української літератури, критику Юрію Шевельову. 17 грудня видатному українцеві виповнилося б 105 років. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Юрій Шевельов у 1943 році переїхав у Львів з Харкова разом із мамою. Шевельови мешкали у будинку на вулиці Конопницької, 14, що у центральній частині міста.

У Львові Юрій Шевельов познайомився і заприятелював з відомим мовознавцем і філологом, редактором «Українського видавництва» Василем Сімовичем. У місті Лева почав укладати німецько-український правничий словник, а восени 1944 року переїхав в Німеччину.

Меморіальну таблицю виготовили з добровільних пожертв громадян. А замовником на проектування, виготовлення і встановлення пам’ятної таблиці було управління культури Львівської міськради. Таблиця дуже проста – на ній фотографія мовознавця та інформація про нього і його перебування у Львові.

Громадська ініціатива встановити таблицю Юрію Шевельову у Львові народилась у соціальних мережах після знищення пам’ятної дошки у Харкові наприкінці вересня цього року. Цей вчинок обурив багатьох львів’ян.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Керівники та активісти ...

КОМЕНТАРІ