Житомирщина: на Малинщині кожна дитина має змогу реалізувати свої права на позашкільну освіту та розвиток творчих здібностей

Житомирщина: на Малинщині кожна дитина має змогу реалізувати свої права на позашкільну освіту та розвиток творчих здібностей

18.12.13 08:05 0 775
«У поточному році основні зусилля в районі були спрямовані на економічне зростання господарчого комплексу та розвиток соціальної сфери. За 9 місяців 2013 року підприємствами району реалізовано промислової продукції на суму 216,9 млн. грн. Середньомісячна заробітна плата працівників промислових підприємств складає 3338,5 грн.».

Про це перед початком творчого звіту Малинського району та міста Малина з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка сказав голова Малинської райдержадміністрації Геннадій Ободзинський.

Успішна діяльність промислових підприємств району забезпечує наповнення місцевого бюджету, а це в свою чергу дозволяє спрямовувати значні ресурси на підтримку та розвиток сфери охорони здоров’я, культури та освіти.

На творчий звіт аматорських колективів Малинщини завітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк та перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

Олександр Андрійович відзначив, що Малинський район живе та розвивається. І цьому є підтвердження – введення в експлуатацію індивідуального житла, відкриття та відновлення дошкільних закладів. Великої уваги у районі приділяється реалізації завдань та доручень Президента України, зокрема щодо захисту прав дітей.

Так з районного бюджету у 2013 році виділено 15 тис. грн. на реалізацію програми «Молодь і родина Малинщини», 75 тис. грн. – на розвиток фізичної культури й спорту, 120 тис. грн. – на відпочинок та оздоровлення дітей Малинського району. Також в районі реалізовується «Програма щодо виконання заходів Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2011-2016 роки».

Особливу увагу соціальні служби району приділяють дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, багатодітним сім’ям. Наразі в районі створено 4 прийомні сім’ї, в яких виховується 12 прийомних дітей.

Творчий звіт Малинського району представляло близько 400 виконавців різних жанрів, серед яких було багато дітей. На Малинщині кожна дитина має змогу реалізувати свої права на позашкільну освіту та розвиток творчих здібностей. Так у Малинській дитячій школі мистецтв навчається 420 юних вихованців. Найбільшу популярність серед дітей в районі наразі утримують хореографічні гуртки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Газпром» знизив ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ