В Житомирській області юні малинчани під час творчого звіту достойно представили мистецький колорит рідного краю

В Житомирській області юні малинчани під час творчого звіту достойно представили мистецький колорит рідного краю

18.12.13 09:07 0 833
Яскравим прикладом реалізації в області настанов Глави держави щодо сприяння всебічному розвитку дітей став творчий звіт Малинського району, який відбувся 16 грудня на сцені Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги. Серед учасників концерту – чимало маленьких малинчан. Так, останнім часом на Малинщині стає дуже популярним мистецтво танцю. Кращі хореографічні постановки за участю дітей були представлені на творчому звіті.

- За півтора року кількість дітей, котрі у місті Малині займаються танцями, збільшилася майже вдвічі. Так, на 27 тисяч населення понад 400 дітей займаються у танцювальних гуртках, – зазначив Малинський міський голова Сергій Стельмах.

Перед початком концерту у холі драмтеатру розгорнулася вже звична виставка народних умільців - на суд відвідувачів були винесені вироби як визнаних в області тамтешніх майстрів, зокрема – полотна художника Олександра Струтинського, так і вихованців Малинського міського центру дитячої та юнацької творчості.

Спілкуючись із журналістами, голова Малинської райдержадміністрації Геннадій Ободзинський зауважив, що вироби, представлені на виставці, – не музейні експонати, а справжні народні рукотвори, які збиралися буквально з кожної хати. Житомиряни знайомилися з унікальними зразками з вишивки гладдю, живопису, бісероплетіння і ткацтва.

Стосовно ж власне творчого звіту, очільник району зазначив, що малинчани з великою відповідальністю поставилися до підготовки концерту.

- Виступи наших колективів вирізнятимуться водночас самобутністю і професійністю, – сказав Геннадій Володимирович, додавши: – Аби стимулювати розвиток культури у районі, представників найкращих аматорських колективів ми заохотимо виплатою грошової премії.

У загальному рейтингу районів і міст області за підсумками дев’яти місяців 2013-го року Малинський район посідає друге місце за всіма соціально-економічними показниками, - зазначив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк. Відтак, бути у числі кращих за різними напрямками роботи для малинчан – справа звична. Тому наразі для громади району важливо увійти й до трійки фаворитів конкурсного відбору творчих колективів Житомирщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дошкільному навчальному ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ