Білий дім: Сноудена таки судитимуть, якщо він повернеться в США з Росії

Білий дім: Сноудена таки судитимуть, якщо він повернеться в США з Росії

18.12.13 09:28 0 966
Білий дім заявив, що співробітник Агентсва національної безпеки (АНБ), що запропонував владі розглянути питання про амністування Едварда Сноудена, висловлював лише свою «особисту думку» . У заяві представника Білого дому Джея Карні йдеться, що позиції президента США Барака Обами залишається незмінною. За словами Карні, Сноуден звинувачується у злочині і підлягає відповідному кримінальному переслідуванню, якщо повернеться з Росії, яка надала йому тимчасовий притулок . Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Заява Карні з’явилося після того, як посадовець, відповідальний за оцінку збитку, нанесеного витоком секретної інформації Річард Леджетт повідомив, що амністування Сноудена – це питання, «що заслуговує на обговорення».

Леджетт , що очолює спеціальну комісію з оцінки збитків, заподіяної Сноуденом, заявив, що викрадені Сноуденом і досі не опубліковані дані, можуть бути захищені від подальших витоків.

Одночасно, федеральний суддя в США прийшов до висновку, що телефонні розмови, що є в розпорядженні АНБ порушують конституцію США, яка забороняє необґрунтоване вторгнення в приватне життя громадян.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ