В ООН нагадали, що мігранти – теж люди

В ООН нагадали, що мігранти – теж люди

18.12.13 12:33 0 919
В Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій нагадали світові, що мігранти – це люди, їх теж стосуються права людини, і вони не повинні далі зазнавати зловживань, експлуатації й насильства. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У заяві верховного комісара ООН із прав людини напередодні Міжнародного дня мігрантів, що відзначатиметься завтра, мовиться, що мігрантів не можна змальовувати ні тільки як рушіїв економічного розвитку, ні тільки як безпорадних жертв, які потребують порятунку.

В ООН закликають уряди держави світу боротися з проявами расизму і ксенофобії, притягати до відповідальності винних у насильстві чи дискримінації щодо мігрантів і підтримувати суспільний діалог, що заохочував би до відкритого ставлення до відмінностей між людьми, сприйняття соціальних змін і уславлення різноматіності.

Як наголошено в заяві, мігранти мають право на дотримання їхніх громадянських прав, незалежно від їхнього адміністративного статусу чи становища.

Міжнародний день мігрантів за рішенням Генеральної асамблеї ООН відзначають 18 грудня у пам’ять про те, що цього дня 1990 року Генасамблея ухвалила Міжнародну конвенцію про захист прав усіх працівників-мігрантів і членів їхніх родин.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Папа Франциск у своє ...

КОМЕНТАРІ