Керівники та активісти Штабу національного спротиву й надалі разом із громадою відстоюватимуть національні інтереси на майданах Тернопільщини

Керівники та активісти Штабу національного спротиву й надалі разом із громадою відстоюватимуть національні інтереси на майданах Тернопільщини

18.12.13 14:18 0 979
16 грудня 2013 року у Тернопільському прес-клубі відбулася прес-конференція за участі народного депутата свободівця Олега Сиротюка, керівника Штабу національного спротиву міста, голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимира Стаюри та голови фракції ВО "Свобода" в Тернопільській облраді Марії Чашки.

Ключовим питанням обговорення були судові засідання у справі свободівців. Нагадаємо, Володимира Стаюру, Марію Чашку та Марію Бабюк звинуватили у нібито блокуванні приміщення Тернопільської облдержадміністрації. Тернопільський міськрайонний суд ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання. Прокуратура оскаржила дане рішення в Апеляційному суді Тернопільської області, проте її позов не задовольнили.

"Під час судових засідань ми бачили, як прокурори намагалися різними способами сфабрикувати справу. Зокрема, було багато неправдивих припущень, що базувалися на міркуваннях слідчих і прокурорів. Суд першої інстанції ухвалив абсолютно правомірне рішення. Але прокурори продовжують наполягати і вимагати від суду арештувати активістів тернопільського Майдану. З розмов прокурорів можуть скластися безглузді висновки: всі депутати – це люди, які потенційно можуть вчиняти злочин; громадяни, які мають право мирно збиратися і висловлювати свою позицію, є потенційними злочинцями тощо. Це свідчить про абсолютну некомпетентність працівників прокуратури Тернопільської области!" – наголосив народний депутат від ВО "Свобода" Олег Сиротюк.

Він також зазначив, що депутати-свободівці від Тернопільщини ініціюватимуть повну переатестацію працівників тернопільської прокуратури і притягнення до відповідальності прокурорів, які намагаються сфабрикувати справи проти свободівців.

"Події останніх тижнів свідчать: репресії проти активістів Майдану тривають! Я переконаний – нас не просто хотіли заарештувати, а "відірвати" від Майдану й громади, перешкодити нашій громадській діяльності, заборонити нам брати участь у мирних акціях протесту і тим самим висловлювати свою громадянську позицію. Але ми маємо на це конституційне право! Ми не збираємося нікуди їхати з Тернополя. Про це ми постійно заявляємо перед тернополянами на Театральному майдані. Зараз ми намагаємось якомога більше людей відправити до Києва. Вкотре повторюємо: ми не блокували приміщення облдержадміністрації, не перешкоджали діяльності працівників, проводили виключно мирну акцію протесту", – зазначив керівник Штабу національного спротиву Тернополя, голова обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Свободівець подякував працівникам засобів масової інформації за подання правдивої та достовірної інформації щодо останніх подій у Тернополі.

"Незважаючи на тиск, різні спроби залякати нас, ми завжди мали активну громадянську позицію і її відстоювали. Ми будемо це робити й надалі. Адже це наше право, і все відбувається в рамках чинного законодавства. Є люди, які віддавали незаконні накази, та ті, які їх незаконно виконували. Ці особи, спеціяльно навчені й озброєні, знущалися над беззахисними людьми, проте до сьогоднішнього дня жоден з них не поніс покарання. Аналізуючи останні події, напрошується безглуздий висновок: ці люди цілком безпечні для влади, народу. А ми, активісти мирного зібрання, – суспільно небезпечні особи! Це свідчить про слабкість влади, як центральної, так і місцевої. Ми бачимо позицію народу, відчуваємо його підтримку. Бачимо, як влада справді боїться організованих українців, які не вміють мовчати. Тому можу з впевненістю сказати: перемога буде за українським народом!" – зазначила голова фракції ВО "Свобода" у Тернопільській облраді Марія Чашка.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові встановили ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ