Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Новини ГУ Міндоходів у Тернопільській області

18.12.13 18:37 0 1160
Інвестувати в розвиток Лановеччини

Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів України на 2013-2018 роки передбачає створення умов для розвитку підприємництва. Як реалізувати задеклароване на місцевому рівні та інші важливі питання взаємодії бізнесу та влади обговорили нещодавно заступник начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Тетяна Кочин, начальник Збаразької ОДПІ Ігор Голяс та заступник начальника – начальник Лановецького відділення Збаразької ОДПІ Володимир Горощук із керівниками районної влади в рамках нещодавно проведеного Дня Лановецького району.
«Наповнення місцевих бюджетів, пошук резервів у розширенні бази оподаткування, протидія тіньовій зайнятості населення – над цими та іншими питаннями ми щодня працюємо спільно з відділенням ОДПІ, – зазначив у розмові голова Лановецької районної державної адміністрації Віктор Морозюк. – Як результат, розпис рад місцевих бюджетів щодо надходжень до загального фонду район виконав майже на 104%. Суттєвий приріст надходжень забезпечено з податку на доходи фізичних осіб та плати за землю».
«Нам необхідно й надалі проводити спільні заходи щодо забезпечення у повному обсязі надходжень з податку на доходи фізичних осіб, особливо при розрахунках сільськогосподарських підприємств із громадянами за оренду земельних ділянок (паїв), легалізації найманих працівників, недопущення заборгованостей із виплати заробітної плати або виплати зарплати у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Адже кошти від цього податку повертаються місцевим громадам і йдуть на розвиток міст і сіл Тернопільщини, в тому числі Лановецького району», – наголосила заступник начальника ГУ Міндоходів у Тернопільській області Тетяна Кочин.
Учасники зустрічі також обговорили питання адміністрування єдиного соціального внеску органами доходів і зборів. Зокрема, голова Лановецької районної ради Олександр Блажейчук зауважив, що процес передачі функції адміністрування ЄСВ відбувся на високому рівні, адже платники не відчули жодних незручностей при зміні адміністратора. Причому мешканці Лановеччини відповідально виконали свої зобов’язання перед державою і сплатили з початку року 36,4 млн грн єдиного соціального внеску, бо усвідомлюють, що це основа фінансування та виплати пенсій і грошової допомоги.


Помилки допущені при заповненні уточнюючого розрахунку

Якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності – 1095 днів) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.
Таким чином, виправлення помилок, що допущені при заповненні уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість, здійснюється виключно шляхом поданням нового уточнюючого розрахунку з урахуванням показників попереднього.



На Тернопільщині 95 відсотків РРО працюють з електронною касовою стрічкою

На території Тернопільської області розрахункові операції за готівкові кошти проводять 3323 реєстратори розрахункових операцій. До Системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій підключено понад 3150 тисяч користувачів касової техніки. За словами заступника начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Тетяни Кочин, це 95 відсотків від загальної кількості зареєстрованих в області РРО. Ці касові апарати вже формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери Міндоходів.
Нагадаємо, що до першого січня 2014 року усі користувачі касової техніки повинні перейти на електронну звітність касових апаратів, в інакшому випадку до них будуть застосовані штрафні санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.).




Чи можна повторно подати заяву, якщо відмовили в „автомат” ПДВ?

Визначення відповідності платника податку критеріям автоматичного бюджетного відшкодування проводиться на підставі даних його звітних показників та наявної податкової інформації в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подання звітності за відповідний звітний період. Повторний перерахунок критеріїв з метою визначення відповідності платника податку критеріям за один і той же звітний податковий період не здійснюється.
За словами начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександра Вітрука, з початку року на рахунки платників в установах банків (із врахуванням перехідних залишків) з Держбюджету вже відшкодовано 93,3 млн грн податку на додану вартість, в тому числі в автоматичному режимі – 41,6 млн грн або 44,7%.У 2012 р. сума відшкодування ПДВ становила 73,3 млн грн, в тому числі в автоматичному режимі – 23 млн грн або 31,4%.
Також нагадаємо, що, починаючи з 1 січня 2014 року, для платників податку, які матимуть позитивну податкову історію, термін проведення камеральної перевірки буде скорочено. Для цих платників камеральна перевірка податкової звітності буде проводиться протягом п'яти календарних днів з дня подання податкової декларації. Адже місією Міндоходів згідно з Стратегічним планом розвитку Міністерства доходів і зборів на 2013-2018 роки є створення умов для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі.


Як заповнити платіжні документи при поверненні митних платежів

При поверненні органами Державної казначейської служби України платнику (наприклад, підприємству "Маяк", що має код за ЄДРПОУ 20120559) помилково сплачених митних платежів до бюджету за платіжним дорученням, яке оформлене на підставі висновку від 19 квітня 2013 року N 123, поле "Призначення платежу" заповнюється наступним чином:
* ;353 ;20120559 ;повернення коштів митних платежів, помилково сплачених до бюджету ;19 квітня 2013 року ;123 ;
1 2 3 4 5 6 7
1 - службовий код ("*");
2 - код виду сплати ("353" - повернення коштів митних платежів, помилково та/або надміру сплачених до бюджету);
3 - код за ЄДРПОУ платника, який здійснив сплату (підприємство "Маяк", що має код за ЄДРПОУ 20120559);
4 - друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу;
5 - дата реєстрації висновку ("19 квітня 2013 року");
6 - реєстраційний номер висновку ("123");
7 - не заповнюється.
Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру сплачених коштів, затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 р. №609 та почав діяти з 26.11.2013 року.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині платники ...

КОМЕНТАРІ