Домовленості України і Росії позитивно позначились на стабільності вітчизняної фінансової системи - Сергій Маноха

Домовленості України і Росії позитивно позначились на стабільності вітчизняної фінансової системи - Сергій Маноха

18.12.13 21:59 0 654
У Незалежній асоціації банків України (НАБУ) відзначають позитивний вплив на банківську систему країни домовленостей між Україною та Росією щодо надання кредиту на 15 млрд дол. під невисокі відсотки. Про це в ефірі каналу БТБ заявив голова Комітету з питань грошово-кредитної політики та валютного регулювання Незалежної асоціації банків України Сергій Маноха. За його словами, ситуація стрімко змінилася і на міжнародних фінансових ринках, і всередині країни.

«Вчорашня подія дуже важлива для стабільності фінансової системи в Україні. Зразу ж вчора ввечері на міжнародних ринках України облігації України з високим рівнем дохідності 13-14% відразу ж повернулися на той рівень доходності, який був раніше, коли Україна брала зовнішні запозичення раніше. Треба сказати, що для іноземних інвесторів це був дуже позитивний фактор», - зазначив фінансист.

«Що стосується ситуації всередині країни, зокрема стосовно валютного курсу, то сьогоднішня реакція ринку була дуже позитивною», - сказав Маноха і додав, що долар після поширення інформації про досягнення домовленостей вже торгувався на рівні 8,25 грн, а в цілому попит на готівкову валюту у фінустановах стрімко зменшився.

Він додав, що запозичених грошей вистачить з лишком, аби вийти на нормальний рівень золотовалютних резервів країни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Домовленості з Росією не ...
Наступна новина: Ірина Фаріон: <<Той хто ...

КОМЕНТАРІ