Дорожні служби Волині готові до роботи в зимовий період

Дорожні служби Волині готові до роботи в зимовий період

19.12.13 15:52 0 820
Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко провів нараду щодо підготовки доріг місцевого та загального значення до зимового періоду. За його дорученням управлінням інфраструктури та туризму облдержадміністрації напередодні проведено перевірку стану готовності експлуатаційних підприємств ДП «Волинський облавтодор» у кожному районі.

Про її результати доповів директор департаменту Леонід Кирильчук. Він повідомив, що перевірка проводилась на виробничих базах райавтодорів з демонстрацією роботи наявної техніки, обстеженням кількості матеріальних ресурсів та режиму цілодобового чергування у зимовий період.

«До сфери управління облдержадміністрації потрапляє 4371 км доріг місцевого значення, в т.ч. 1635,1 км доріг з твердим покриттям. Станом на 11 грудня в наявності є 4460 тонн пісчано-соляної суміші, 15 піскорозкидачів та задекларовано 61 одиницю снігоочищувальної техніки. Для роботи на зимових дорогах місцевого значення є 1870 літрів бензину та 4660 літрів дизпалива. Тому, можна стверджувати, що в цілому облавтодор готовий до роботи по зимовому утриманню доріг місцевого значення», - зазначив Леонід Кирильчук.

Окремо директор департаменту відмітив питання організації цілодобового чергування бригад у зимовий період. За його словами, ця робота не організована належним чином в жодній філії: «Чергування бригади не можливе при триденному робочому тижневі. В результаті чергує один водій і один інженерно-технічний працівник. В більшості райавтодорів чергування відбувається і в сторожках і відділах кадрів, відсутні журнали чергування з інформацією про одержані повідомлення, а також вжиті заходи та не налагоджено обмін інформацією з органами місцевого самоврядування, установами та організаціями. В основному відбувається ручне управління через відповідальних осіб райдержадміністрацій».

Олександр Башкаленко зобов’язав відповідальних за цю ділянку роботи заступників голів РДА організувати на місцях цілодобове чергування бригад та здійснювати щоденний моніторинг виконання робіт по зимовому утриманню доріг місцевого значення та інформувати облдержадміністрацію.

«На покращення ситуації я вам даю тиждень часу. Наступного тижня ми знову проведемо вибіркову перевірку райавтодорів та ДЕУ. В разі не усунення виявлених нині порушень, відповідальні особи будуть покарані», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області для ...

КОМЕНТАРІ