В Закарпатській області в обласному управлінні міліції триває виставка робіт художника Івана Кіндрата

В Закарпатській області в обласному управлінні міліції триває виставка робіт художника Івана Кіндрата

19.12.13 14:42 0 965
Напередодні професійного свята української міліції в музеї УМВС розпочалася ювілейна виставка робіт відомого художника та правоохоронця Закарпаття, полковника міліції у відставці Івана Кіндрата.

Виставка майстра пензля викликала великий інтерес у закарпатських міліціонерів. Адже сам художник – людина добре відома в правоохоронних колах краю, ветеран закарпатської міліції.

Як зізнається сам Іван Іванович, писати картини він почав вже у зрілому віці – у 45 років. Першим його вчителем, каже, був інший художник-правоохоронець – Віктор Динник, який вперше взяв його з собою на пленер і вчив малювати чудові краєвиди Закарпаття.

Багато взяв Кіндрат і від інших визнаних майстрів закарпатського живопису – Василя Свалявчика, Степана Шолтеса, Івана Шутєва. Останній, до речі, й подарував Кіндрату японську масляну пастель, якою намальовані більшість робіт, що експонуються тепер на виставці в УМВС.

З вітальним словом до присутніх на виставці звернувся заступник начальника УМВС полковник міліції Василь Буковчаник, який згадав славний міліцейський шлях митця, побажав йому міцного здоров′я, щастя, удачі й радості від творчості.

- Нам особливо приємно, що людина, котра стільки років віддала міліції, не раз ризикувала власним життям, захищаючи правопорядок в краї, вийшовши на заслужений відпочинок, знайшла себе в художній творчості, - каже голова Ради ветеранів закарпатської міліції Віктор Отовчиць.- Як істинний син свого краю, Іван Іванович вкладає всю душу в свої картини, в неповторну природу Закарпаття.

Наостанок Іван Кіндрат подякував керівництву закарпатської міліції за теплі слова підтримки, привітав усіх своїх колег із професійним святом, а творцям у погонах побажав нових творчих успіхів.

Загалом в музеї УМВС експонується близько трьох десятків робіт Івана Кіндрата. Здебільшого це чудові пейзажі, написані пастеллю та маслом. Виставка триває.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ