На Хмельниччині історія, як фактор що об’єднує

На Хмельниччині історія, як фактор що об’єднує

19.12.13 08:43 0 786
За участю радника Президента України, президента благодійного фонду «Схід – Захід разом» Володимира Зубанова, заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Лілії Бернадської, ректора Хмельницького університету управління та права Олега Омельчука та студентської молоді відбулось обговорення створення на місцевому рівні мережі історичних клубів. Володимир Олександрович звертаючись до подільських студентів розповів, що ж стало поштовхом до започаткування таких клубів. Так от, перебуваючи у Львові та спілкуючись з великою аудиторією фахівців справа дійшла до мовного питання, зокрема, що таке пацифікація 1930 року? І вразило те, що з трьохсот людей ніхто не дав відповіді. Тоді виникає питання: знаючи історію свого селища, історію заселення цих земель, історію боротьби і перемог, ми можемо об’єднати українців навколо єдиної національної ідеї. «Тому, потрібно боротися за те, щоб ми не лише більше спілкувалися один з одним, а й знали свою історію, історію свого краю і України в цілому», - зазначив радник Президента України. Далі, виступаючий пояснив, як же саме будуть працювати такі клуби. Насамперед надсилаються звернення до кожної школи із проханням створити історичний клуб і долучитися до заповнення порталу власною інформацією: історія школи, видатних випускників, педагогів. Адже усі відомі діячі та видатні постаті здобували освіту у школах, але часто сучасні діти навіть не здогадуються, хто ж вчився у цих класах до них. Тож шкільний історичний клуб може почати роботу зі створення електронної галереї випускників, якими пишається навчальний заклад. От і перший елемент патріотичного виховання. Адже діти починають розуміти: якщо ти зробив для своє країни щось достойне, то тебе пам’ятатимуть, на тебе рівнятимуться. І головне сам факт, що у школі серйозно ставляться до спогадів про своїх випускників, вже є потужним виховним фактором, кращим за будь – які слова. І найголовніше – це не потребує значних капіталовкладень.

Наступним етапом можуть стати університети. Адже в кожному вузі є курс історії України, який також можна вдало використати: залучити студентів через курсові та дипломні роботи до створення історії. Вони можуть проводити цілі дослідження щодо історії своїх сіл і міст.

Поряд з тим, Володимир Зубанов розповів про започаткований у 2007 році Інститутом стратегічної політики та Благодійним фондом «Схід – Захід разом» патріотичний, загальнонаціональний проект «Україна: Історія великого народу». В рамках проекту було створено енциклопедичні видання з історії і культури українського народу та картини на теми визначних подій.

І на завершення, виступаючий зазначив, що нашу Україну можна по-новому відкрити для світу, так як у жодної з країн – сусідів немає такого масштабного історико – культурного проекту, який започаткований у нас.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ