Найчастіше діти замовляють планшети, дехто просить Миколая вернути тата

Найчастіше діти замовляють планшети, дехто просить Миколая вернути тата

19.12.13 14:38 0 876
Навіть напередодні свята Миколая у поштові відділення Львова продовжували надходити десятки листів від дітлахів, адресованих Чудотворцю. Поштарі стверджують: деякі дитячі побажання розчулюють до сліз.

Дитячі мрії вивчали журналісти програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Львівське відділення «Укрпошти» щороку отримує близько тисячі листів, які малюки адресують Чудотворцю. Листи перечитують і сортують. Найчастіше сучасні діти замовляють Миколаєві планшети і книжки, кажуть поштарі. Та буває, малеча просить у Чудотворця, аби в родину повернувся тато чи щоб була здоровою мама.

«Пригадую один лист, який не міг залишити байдужим. Дитина написала: «Святий Миколаю, принеси мені, будь ласка, мандаринку, тому що я навіть не знаю, як вона пахне», – пригадує начальник відділу організації роздрібної мережі Львівської дирекції «Укрпошти» Ірина Чех. – А деякі діти хочуть телевізор. Причому уточнюють з екраном – на 32 дюйми».

Або ось такий лист: «Принеси розмовляючого хом’яка, твістер і розмальовки. А мамі сумочку, тапочки 43 розміру і парасольку. А татові тапочки теж 43-розміру і парасольку чорну. А братику мишку чорну для ноутбука й іграшкову кухню», – зачитує Ірина Чех.

Дитячі побажання, які вразили найбільше, працівники пошти надсилають до Києва у спеціальну установу, куди звозять листи до Миколая. На деякі із листів поштарі не лише відписують, а й надсилають малюкам омріяні дарунки.

Тим часом Мальтійська служба допомоги збирала дарунки персонально для кожної дитини. Про бажання малюків дізнавалися з їхніх листів. А далі волонтери могли взятися за виконання бажань конкретної дитини.

«Ми просимо наших благодійників, які пакують подарунки, підходити з розумінням, аби не забагато пакувати. Разом з тим, дітям, які були скромними у побажаннях, – докласти у торбинку щось на власний розсуд», – розповіла працівник Мальтійської служби допомоги у Львові Софія Палюх.

Натомість львівські фотографи спеціально до свята Миколая організували виставку світлин. На гроші, які отримали від продажу фотокарток, куплять розвиваючі матеріали для дошкільнят із затримкою розумового розвитку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: у театрі ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ