Українки активно заробляють на фіктивних шлюбах

Українки активно заробляють на фіктивних шлюбах

19.12.13 14:16 0 781
Від 5 до 30 тисяч євро – саме за такі суми самотні українки погоджуються стати фіктивними дружинами іноземців, аби спростити їм процедуру отримання громадянства.

Про це йдеться у сюжеті програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Уляна вже майже рік у шлюбі з американцем. Бачились лише один раз під час реєстрації одруження. Познайомилися із чоловіком в Інтернеті. «Він запитав: чи не хотіла б я швидко заробити гроші і запропонував за укладення фіктивного шлюбу 5 тис. доларів», – розповіла дівчина. За її словами, зараз таким чином заробляють гроші чимало українок.

«Одна моя знайома мала уже аж 4 фіктивних шлюби. За зароблене придбала будинок біля Києва», – стверджує Уляна.

Оголошень про послуги фіктивного шлюбу в Інтернеті безліч. Українок цікавлять гроші, іноземців – громадянство. За чинним законодавство, щоб стати громадянином України, емігранту потрібно прожити на території країни 5 років, та одруження скорочує цей термін до двох років.

За словами експертів, зупинити хвилю фіктивних шлюбів складно.

«Важко довести, що фіктивний шлюб справді фіктивний», – пояснює юрист Богдан Лукашин.

Лише за минулий рік українці уклали 359 шлюбів з іноземцями. Та з’ясувати, скільки з них через веління серця, а скільки «із розрахунку» – неможливо.

Найчастіше українці укладають фіктивні шлюби з громадянами США. За такі послуги українки просять 25-30 тис. євро. Стати дружиною канадійця вартує 20-25 тис. євро. Німці, французи, бельгійці та швейцарці за фіктивну послугу платять 20 тис. євро. Італійці та іспанці – від 10 тисяч, а громадяни Латвії, Литви та Естонії за неправдивий шлюб готові віддати від 5 до 7 тисяч євро.

У шлюбних агентствах розповідають, що до них часто звертаються за допомогою не так відшукати другу половинку, як легко підзаробити через одруження. У кожного, хто укладає фіктивний шлюб – своя причина.

Жодного покарання за укладення фіктивного шлюбу в Україні немає. І хоч умови такого заробітку дуже привабливі, та все ж ризик натрапити на афериста або злодія теж існує.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Азербайджані висунули ...
Наступна новина: Чернівці: Відбулись ...

КОМЕНТАРІ