Google переманила ще одного провідного програміста у Microsoft

Google переманила ще одного провідного програміста у Microsoft

19.12.13 10:50 0 781
Інженер корпорації Microsoft, фахівець з обробки комп’ютерних зображень Блез Агуера-і-Аркас працюватиме у компанії Google. Програміст підтвердив інформацію про зміну роботи у своєму блозі, але від коментарів відмовився.

Про це повідомляє The New York Times.

«Він був чудовим колегою, і ми бажаємо йому всього найкращого у майбутніх починаннях», – сказав прес-секретар Microsoft Адам Зон.

У своєму блозі програміст зазначив, що рішення піти з Microsoft було «найважчим» у його житті і йому «боляче» розставатися з колективом і проектами, робота над якими зараз триває у компанії. За словами джерел, у Google програміст займеться таким напрямком, як машинне навчання.

Блез Агуера-і-Аркас розпочав роботу в Microsoft у 2006 році, коли корпорація Стіва Балмера купила створену ним компанію Seadragon. Ставши співробітником Microsoft, Агуера-і-Аркас працював над багатьма ключовими продуктами компанії. Зокрема, яки пише газета, він розробив архітектуру картографічного сервісу Bing Maps, брав участь у створенні мобільної версії розвідувача Bing, а також був одним з творців програми для створення 3D-панорам Photosynth.

Програма Photosynth є спільною розробкою Microsoft і Вашингтонського університету. Вона дозволяє скласти об’ємну панораму того чи іншого місця з кількох цифрових фотографій, причому глядач може вільно переміщатися панорамою і змінювати кут зору.

Перехід з Microsoft в Google програмістів з унікальним досвідом є предметом запеклої суперечки між двома компаніями. У 2005 році Microsoft звернулася до суду після того, як Google найняла на роботу фахівця з розпізнавання мови Лі Кай-фу, але конфлікт було врегульовано у позасудовому порядку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Маркевич каже, що Соса ще ...

КОМЕНТАРІ