В Житомирській області вся краса Поліської землі очима фотохудожників

В Житомирській області вся краса Поліської землі очима фотохудожників

19.12.13 12:34 0 798
18 грудня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича відбулося відкриття обласної фотовиставки «Рідний край – моє Полісся» і нагородження переможців фотоконкурсу. Щорічна виставка організована і відбувається за підтримки управління культури облдержадміністрації, Житомирського обласного центру народної творчості, обласної організації Національної спілки фотохудожників.

Фотовиставка проходить у Житомирі вже вчотирнадцяте і покликана відкривати імена нових митців, які відображають красу різних куточків Поліського краю. У виставці можуть взяти участь як знані фотомайстри області, так і будь-яка людина, яка вважає себе фотохудожником. Як зауважив організатор виставки, голова обласної організації Національної спілки фотохудожників України Віктор Одоміч, у конкурсі взяли участь 28 авторів, які представили на суд професійного журі 168 робіт. Найбільш активно долучаються до участі у конкурсі митці з Житомира, Бердичева, Коростишева, Ємільчино. Роботи художників оцінюються у чотирьох номінаціях: «Портрет», «Пейзаж», «Жанрові сцени» і «Репортаж».

Цікавим є той факт, що фотороботи постають на розгляд із закодованими прізвищами авторів, і тільки після визначення кращих фотографій неупереджене і об’єктивне журі з’ясовує імена переможців. «Ми претендуємо на найчесніший конкурс, який проводиться у Житомирі», - сказав організатор фотовиставки.

У церемонії відкриття фотовиставки «Рідний край – моє Полісся» взяв участь начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський, який привітав фотомитців, всіх присутніх на заході і зазначив: «Протягом 14 років фотохудожники Житомирщини знаходять нові куточки рідної землі і нові ракурси для зображення. Вони роблять гарну справу, адже наше Полісся – найкраще місце на планеті».

Юрій Григорович вручив дипломи переможцям конкурсу. Ними стали О. Колісний з м. Житомира (робота «Її величність музика» у номінації «Портрет»), М. Безман, м. Житомир («Маленька велика ніжність», номінація «Жанрові сцени»), О. Чорний, м. Коростишів («Протистояння», номінація «Пейзаж»).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ