Обрано переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014»

Обрано переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014»

19.12.13 11:40 0 826
Вже сімнадцятий рік поспіль проводиться Всеукраїнський конкурс «Учитель року» з метою стимулювання активної участі вчителів у становленні та розвитку національної системи освіти, популяризації кращих педагогічних здобутків і професійної майстерності.

Конкурс традиційно проводять у три етапи: міський, обласний та всеукраїнський. Це єдиний конкурс професійної майстерності вчителів, який проводиться на всезагальному державному рівні. До участі в обласному етапі конкурсу на звання кращого вчителя 2014 року заявки подали 135 педагогів – переможці районних та міських етапів.

18 грудня відбулося урочисте закриття обласного етапу конкурсу, який проходив у два тури. Авторитетне журі у складі науковців, досвідчених педагогів-практиків, методистів детально вивчили представлені конкурсні матеріали, що висвітлюють творчий доробок і професійні здобутки претендентів та визначили 25 фіналістів обласного етапу. Вони представили чотири міста обласного підпорядкування та дев’ять районів: Житомир, Коростень, Новоград-Волинський, Бердичів та Черняхівський, Малинський, Коростишівський, Любарський, Житомирський, Романівський, Овруцький, Новоград-Волинський, Володарськ-Волинський.

Переможцями на рівні області конкурсу «Учитель року-2014» стали:

- у номінації «Директор школи» - директор Денишівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В.Г. Бондарчука Житомирського району Людмила Вербило;

- у номінації «Світова література» - учитель Житомирського міського ліцею при ЖДТУ Ірина Міллер;

- у номінації «Географія» - учитель Коростишівського ВНК «ЗОШ І-ІІ ст. – ліцей інформаційних технологій» ім. Л.Х. Дарбіняна Коростишівського району Людмила Ніколюк;

- у номінації «Початкові класи» - учитель ЗОШ І-ІІІ ступенів №21 м. Житомира Тетяна Богатирчук;

- у номінації «Трудове навчання» - учитель Новоград-Волинського колегіуму Наталія Ковальчук.

Саме ці п’ятеро кращих педагогів Житомирщини представлятимуть нашу область на рівні держави та змагатимуться за звання «Учитель року-2014». Всеукраїнські змаганнях проходитимуть у лютому та березні 2014 року у містах: Золотоноші Черкаської області – «Початкові класи», Білій Церкві Київської області – «Трудове навчання», Іллічівську Одеської області – «Світова література», Первомайську Миколаївської області – «Географія», Світловодську Кіровоградської області – «Директор школи».

Привітати переможців обласного етапу конкурсу до обласного інституту післядипломної педагогічної освіти завітали голова обласної ради Йосип Запаловський та начальник управління культури і освіти Олександр Пастовенський.

«Цей конкурс найбільшу цінність має для учнів, адже на ньому ми знаходимо нові ідеї, нові думки, нові підходи до викладання. Учасники конкурсу – освітяни, які презентують сучасні технології викладання навчальних предметів. Перед кожним вчителем стоїть важливе завдання - розвиток творчих здібностей дітей, забезпечення гармонійного розвитку дитини як особистості, озброєння їх знаннями та захист прав дітей», - зазначив Олександр Пастовенський.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук відзначає високий професіоналізм працівників освіти Житомирщини. У рейтингу Кабінету Міністрів України Житомирщина посіла друге місце за напрямом «Освіта і охорона здоров’я». Освіта для держави наразі є головним пріоритетом. Про це свідчить прийняття Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року. Зокрема, й нові соціальні ініціативи Президента України спрямовані на захист дітей і створення належних умов для їхнього гармонійного розвитку. Цей процес має починатися з забезпечення доступу до дошкільної освіти. У нашій області це завдання успішно реалізовується кілька років поспіль. Тому регіон нині у числі лідерів з відкриття дитячих садків та й у розвитку дошкільної освіти в цілому.

Довідково: нагадаємо, що за історію проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» троє представників Житомирщини ставали переможцями: вчитель образотворчого мистецтва Очеретянської ЗОШ І-ІІ ст. ім. Н. М. Наврузалієва Червоноармійського району Леонід Фесенко; вчитель української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ст. м. Овруча Сергій Ковальчук; вчитель французької мови загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №20 м. Житомира Олена Лисянюк. Ще семеро освітян області входили у число лауреатів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Замінування" ...
Наступна новина: 5-річний Дмитрик, який ...

КОМЕНТАРІ