У Рівненській області тривають перевірки додержання вимог законів при розпоряджанні землею сільськогосподарського призначення

У Рівненській області тривають перевірки додержання вимог законів при розпоряджанні землею сільськогосподарського призначення

19.12.13 13:33 0 799
Органами прокуратури Рівненської області у ході перевірок додержання вимог земельного законодавства встановлено порушення в діяльності однієї із сільських рад Радивилівського району при розпоряджанні землями сільськогосподарського призначення.

- Встановлено, що сесією сільради в порушення вимог Земельного кодексу України прийнято рішення про надання в тимчасове користування суб’єкту господарювання 25 га земель, які відносяться до земель запасу та знаходяться за межами населеного пункту, тобто питання щодо розпоряджання цими землями не відноситься до компетенції сільради, - повідомив прокурор Радивилівського району Микола Грицишин.

У зв’язку з цим прокурор вніс сільському голові подання з вимогою усунути порушення земельного законодавства та повернути землі у власність держави.

- Документ прокурорського реагування розглянуто і задоволено. Земельну ділянку площею 25 га вартістю 633 тис. грн. повернуто у державну власність, - додав Микола Грицишин.

Всього у 2013 році завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини повернуто державі та громадянам незаконно вибутих земель площею 142 га вартістю 12,5 млн.грн. та попереджено незаконне надання земельних ділянок площею 138 га вартістю 7 млн. грн.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ