Рівненщина: на Сарненщині міліціонери викрили два факти незаконного видобутку бурштину

Рівненщина: на Сарненщині міліціонери викрили два факти незаконного видобутку бурштину

19.12.13 10:43 0 995
Правоохоронці затримали дві групи осіб, які нелегально видобували «сонячний камінь» в урочищі «Бабин ліс» поблизу селища Клесів. У зловмисників вилучили дві мотопомпи, автомобілі марки УАЗ та понад 50 грам бурштину-сирцю.

Міліціонери встановили, що 31-річний Геннадій з Дубровиці, 22-річний житель Сарненського району Олександр разом із 36-річним Василем з Києва шляхом гідророзмиву ґрунту незаконно видобували бурштин.

За кілька метрів від першого місця події міліціонери виявили іншу групу, яка також займалися злочинною діяльністю з видобутку коштовного каменю. У 34-річного В'ячеслава, 29-річного Віталія та 32-річного Сергія з Дубровицького району виявили та вилучили понад 25 грамів бурштину-сирцю, мотопомпу кустарного виробництва та автомобіль марки УАЗ.

Вилучений камінь відправлено на експертизу. Відомості по даному факту внесені до ЄРДР. Порушено кримінальні провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі до двох років.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ