На Житомирщині правоохоронці розкрили зухвалий розбійний напад на пенсіонерку

На Житомирщині правоохоронці розкрили зухвалий розбійний напад на пенсіонерку

19.12.13 14:51 0 778
Оперативники карного розшуку затримали групу осіб, які скоїли розбійний напад на літню жительку одного з сіл Коростенського району. Зловмисники винесли з будинку жінки гроші, мобільний телефон та побутову техніку.

Того вечора у двері оселі місцевої жительки одного з сіл Коростенщини, яка проживає разом із своєю літньою матір'ю, хтось постукав. На запитання 65-річної господарки за порогом відгукнулася колишня односельчанка, тому жінка безтурботно відчинила двері. Проте замість знайомої до будинку раптово увірвалися троє невідомих чоловіків.

Від несподіваного нападу господарка оговталась лише за декілька годин та, пересвідчившись у зникненні грошових заощаджень і деяких речей, зателефонувала до міліції.

Вже на місці події, куди негайно прибула слідчо-оперативна група Коростенського міськвідділу, правоохоронці дізналися від потерпілої про подальший розвиток подій з непроханими гостями. Зі слів господарки, невідомі, що увірвалися до оселі, почали нишпорити по хаті, шукаючи гроші та цінності. А щоб жінка їм не заважала та не змогла покликати на допомогу, її зв'язали та одягнули на голову господарську сумку.

Після свого "гостювання" зловмисники залишили в хаті повний переполох і винесли з господи вісім тисяч гривень, мобільний телефон і електром'ясорубку.

- У будинку пенсіонерок під час огляду місця події міліціонерами будо вилучено низку речових доказів, - розповідає начальник Коростенського міськвідділу міліції Віктор Калітка. - Оскільки потерпіла прямо вказала на причетність до скоєння кримінального правопорушення знайомої їй особи, що донедавна проживала в їх селі, правоохоронці серед інших виокремили основні версії.

За фактом розбійного нападу, вчиненого з проникненням у приміщення (ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України) було відкрито кримінальне провадження. Відтак, у ході проведення оперативно-розшукових заходів і слідчих дій оперативники вийшли на слід зловмисників. Згодом за підозрою у скоєнні злочину оперативниками карного розшуку було затримано двох чоловіків - 31-річного жителя Ємільчинського району, 21-річного жителя м. Коростеня, а також 22-річну жительку Народицького району. Наразі триває розшук четвертого їх співучасника.

За словами затриманих, вони знали, що в будинку жінки проживають одні, тому і вирішили «розжитися» на чужому добрі. Награбовані гроші вони витратили у вечір скоєння злочину на власні потреби.

- Наразі затриманим офіційно оголошено про підозру у вчинення кримінального правопорушення, - коментує начальник Коростенського МВ УМВС Віктор Калітка. - Подібні дії чинним кримінальним законодавством караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Водночас правоохоронці обґрунтовано підозрюють, що скоєний розбійний напад - не перше злодіяння затриманих. Відтак вони перевіряються на причетність до вчинення окремих аналогічних злочинів, що мали місце на території Житомирщини.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією Коростенського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ