Російський кредит не взмозі вирішити проблем держбюджету України

Російський кредит не взмозі вирішити проблем держбюджету України

19.12.13 13:08 0 801
Отримання Україною до кінця року близько 3 млрд. доларів з загальної суми російського кредиту у 15 млрд. доларів, не вирішує у повному обсязі бюджетних проблем поточного року.Про це заявив представник Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» Ігор Уманський.
«Безумовно, з цими коштами легше, ніж без них. Разом з тим, реальна проблема в бюджетній сфері складає суму на рівні 60 млрд. гривень. Отриманий ресурс лише частково дозволяє пройти цей рік принаймі без втрат у соціальній складовій. Звичайно, якщо цей ресурс і той ресурс, який є у бюджеті та збирається у вигляді податків буде спрямовано на виплату пенсій, заробітних плат та інших соцвиплат. А не на закупівлю у відомий спосіб товарно-матеріальних цінностей, робіт та послуг», - зазначив він.
За словами Уманського, також є великі сумніви в тому, що кредитні кошти дозволять владі суттєво підвищити рівень соціальних виплат в країні напередодні президентських виборів.
«Нагадаю, що бюджет минулого року не був виконаний і по дохідній, і по видатковій частині. При тому що все одно він був зведений у кінцевому випадку з дефіцитом 55 млрд. гривень, що є історичним рекордом. Але в поточному році ми поб’ємо і цей рекорд. За такоїбюджетної політики (звичайно, якщо вона не буде змінена ) цих коштівбуде недостатньо для фінансування в тих обсягах і з тими темпами бюджетних забаганок, які є зараз», - підкреслив він.
На його думку, 15 млрд. доларів кредиту насправді вистачить, щоб на стриманому голодному пайку протриматися до кінця наступного року – і не більше.
«Це в свою чергу означає, що Україна потребуватиме і буде робити додаткові запозичення вже наступного року. Очевидно, що й надалі відбуватиметься збільшення державного боргу, а значить і будуть ще запозичення на внутрішньому та зовнішньому ринках», - заявив він.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12167
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Уманський: Росія ...
Наступна новина: «Поквартальною» ціною на ...

КОМЕНТАРІ