Уманський: Росія контролюватиме 50% суверенного боргу України

Уманський: Росія контролюватиме 50% суверенного боргу України

19.12.13 13:09 0 806
В разі, якщо Росія таки викупить державні облігації України на 15 млрд.доларів, вона отримає в своє розпорядження 50% суверенного зовнішнього публічного боргу України. Про це заявив заявив представник Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка» Ігор Уманський.
«До чого це може призвести? Якщо будуть певні ризики і Україна захоче реструктуризувати чи рефінансувати свій борг, та почне збирати раду кредиторів, Росія матиме визначальний вплив на рішення дозволити чи не дозволити Україні це робити. З цього боку Росія добре підстрахувалася, бо зможе фактично вирішувати, як діяти Україні», - зазначив він.
Разом з тим, за словами Уманського, збентеження викликають і короткі терміни російської позики для України.
«Росія ці гроші нам не подарувала. Вже з’являлася інформація про те, що ця позика надана лише на 2 роки. Водночас, зазвичай, подібні розміщення робляться на 5-7 років. За два роки нічого суттєвого в економіці не трапиться. Отже абсолютно реальною є ситуація, коли після президентських виборів, незалежно від того, хто їх виграє, голова держави, щойно вступивши на посаду та сформувавши уряд буде змушений віддавати цю суму кредиту», - підкреслив він.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12169
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дмитро Співак: ...

КОМЕНТАРІ