Ірина Сех привітала маленьких пацієнтів лікарні для чорнобильців у Києві зі святом Миколая

Ірина Сех привітала маленьких пацієнтів лікарні для чорнобильців у Києві зі святом Миколая

19.12.13 13:20 0 788
Народний депутат України від ВО «Свобода», голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех відвідала відділення радіаційної педіятрії, вродженої та спадкової патології Інституту клінічної радіології, в якому перебувають на лікуванні 90 дітей з усієї України. Вона привітала малечу зі святом Миколая, подарувала усім пакуночки зі львівськими цукерками та шоколадками.

Разом з народним депутатом до діток, які змушені навіть у свята перебувати в лікарні, завітав Святий Миколай. У чудотоворця перевтілився соліст Львівської опери Юрій Трицецький. Художню програму доповнили своїми піснями й колядками тріо священиків «Новий час» та дует «Ріка життя».

У відділенні радіаційної педіатрії перебуває 90 дітей, зокрема 25 – віком до 7 років, 35 – віком 7–12 років і 30 – після 12 років. За словами Ірини Сех, востаннє вона побувала в чорнобильській дитячій лікарні кілька місяців тому, коли тут відімкнули гаряче водопостачання за борги в оплаті комунальних послуг. «Тоді поспілкувалася з керівництвом лікарні, медиками і дізналася, що центр фінансується лише на 40 відсотків від потреби. Бракує не тільки на оплату комунальних послуг. Скажімо, на лікування одного пацієнта в день держава надає близько двох гривень, а на харчування – 12 гривень на день. Для забезпечення харчування дітей бракує масла, фруктів, цукру. Не знаю, як лікарі можуть за таких умов рятувати важкохворих дітей», – каже Ірина Сех.

Тому проблемою недофінансування чорнобильської лікарні перейнявся Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Напередодні свята Миколая голова комітету вирішила влаштувати свято для маленьких пацієнтів лікарні. Ірина Сех також привезла до дитячого відділення вантаж продуктів – масла, олії, меду, цукру, круп, фруктів. І діти, і персонал лікарні, і керівництво були приємно вражені. «Ми думали, що це буде офіційна делегація народних депутатів, – каже генеральний директор центру Дмитро Базика. – А тут і Миколай, і артисти, і подарунки».

Генеральний директор, а також головний лікар центру Анвер Гасанов та завідувач відділу педіятрії Євгенія Степанова висловили щиру вдячність гостям. Ірина Сех, своєю чергою, подякувала медикам за їхню подвижницьку працю.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Фракція ...
Наступна новина: команда Управління ДСНС в ...

КОМЕНТАРІ