Угоди з Росією не суперечать євроінтеграційному курсу України - російський аналітик

Угоди з Росією не суперечать євроінтеграційному курсу України - російський аналітик

19.12.13 20:02 0 818
Угоди з Росією не суперечать євроінтеграційному курсу України. Про це в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ заявила Ольга Шишкіна, аналітик Московського інституту міжнародних відносин.


«У тому, що підписано, ніяк не обмежується можлива майбутня участь України у співпраці з Європейським Союзом. У неї залишається право подальшої участі у будь-яких інтеграційних проектах. Більш того - була підтверджена взаємодоповнюваність інтеграційних проектів, як на російському, так і на європейському напрямках. Так що свобода дій зберігається повністю, ні в якому разі не порушується суверенітет України у виборі зовнішньополітичних партнерів», - зазначила експерт.


Вона вважає, що переговори двох президентів у Москві виявилися надзвичайно плідними для української сторони. За її словами, їх результат перевершив очікування, нові домовленості дадуть змогу істотно поглибити стосунки між країнами.


«Важливо, що такий великий пакет угод було підписано - це набагато більше, ніж зазвичай. У нас є інформація про переговори російсько-української міжурядової комісії. І це, по суті , дуже велика програма, ціла програма співпраці між Росією і Україною. Я б навіть порівняла це з проектами, які пропонує Європейський Союз», - зазначила Шишкіна.


«Зараз у нас нарешті є повний список пропозицій , які є у Росії до України. З російської точки зору, з моєї точки зору, це - набагато більше, ніж дехто очікував від переговорів. Ті пропозиції , які зроблені, - це дуже багато ... У тому числі щодо кредиту і знижки на газ», - підсумувала аналітик.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська філармонія: ...
Наступна новина: Тарас Возняк: Майдан – ...

КОМЕНТАРІ