Вихованцям “Малятка” – подарунки від Тернопільського департаменту охорони здоров’я

Вихованцям “Малятка” – подарунки від Тернопільського департаменту охорони здоров’я

19.12.13 20:06 0 870
“Миколаю святий, Миколайчику!
Не для себе прошу я, для зайчика,
Бо про мене дбає родинонька,
Ну а він, мабуть, сиротинонька.
У садочок прибігав — хвіст куценький —
Та від холоду тремтів — був босенький.
Чоботята подаруй ти м'якенькі,
Щоб було йому у лапки тепленько.
Усміхнувся Миколай, Миколайчик:
— З подарунком буде хлопчик і зайчик,
Та благословенна родинонька,
Де зростає чуйна дитинонька”.
(Леся Вознюк)

Сьогодні, у День Святого Миколая в КУТОР “Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини” - для дітей справжнє свято! Адже тішать їх увагою, численними подарунками та солодощами – радістю, яку обов’язково приніс з собою Святий Миколай.
Відвідав вихованців Тернопільського обласного спеціалізованого будинку дитини і директор департаменту охорони здоров’я Руслан Мостовий, який вручив подарункові набори кожному вихованцю, а також музично-розважальні казки та побажав дітям “здоров'я, і щоб Святий Миколай був вірним їхнім охоронцем”. До речі, з ініціативи Валентина Хоптяна 19 грудня усі його заступники, керівники управлінь та департаментів перевтілилися у помічників Святого Миколая і впродовж дня розвозитимуть подарунки по сиротинцях, будинках сімейного типу та малозабезпечених родинах.
...Дітки старанно підготувались до святкового концерту: співали, танцювали, грали в цікаві ігри, позитивними емоціями зарядали усіх присутніх. А ще – молилися і дітки, і персонал “Малятка” під час Святої Літургії отця Тарасія.
В.о. головного лікаря Тернопільського обласного спеціалізованого будинку дитини Маїна Члек зазначила, що весь колектив та медперсонал висловлюють вдячність керівництву галузі медицини, усім небайдужим людям та організаціям за підтримку та подарунки.
- У нашому закладі перебуває 27 дітей, зокрема і діти з важкими вродженими вадами. Загалом, станом на сьогодні зменшується загальна кількість дітей, які перебувають у будинку дитини, проте усі дітки потребують фахового догляду, лікування і піклування. Вони, на жаль, з тих чи інших обставин позбавлені батьківського піклування та тепла, тому сподіватися на допомогу близьких не можуть.

ДОВІДКОВО
КУТОР “Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини” (“Малятко”) призначений для медико-соціального захисту дітей позбавлених опіки та батьківського піклування. Тут перебувають діти від 1 місяця до 6 років. Більшість Згодом більшість вихованців закладу, після обстеження спеціальної комісії продовжують своє перебування у Коропецькому обласному ліцеї-інтернаті.
“Малятко” працює цілодобово із неперервним циклом роботи. Тут можуть оздоровлюватись малята з патологією неврологічної та ортопедичної системи й іншими захворюваннями. До слова, це єдиний спеціалізований заклад в Тернопільській області, який надає не тільки лікувальну та соціальну допомогу дітям, а й реабілітаційну.

Світлана Гуменна,
прес-керівник ДОЗ ТОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ