Успішні переговори українського та російського Президентів - початок побудови нової політики Росії щодо України - експерт

Успішні переговори українського та російського Президентів - початок побудови нової політики Росії щодо України - експерт

19.12.13 20:11 0 721
Відомий політолог Володимир Цибулько вважає українсько-російські переговори 17 грудня в Москві початком побудови нової, заснованої на здорових прагматичних інтересах політики Росії щодо України. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ.

«Ці достатньо успішні переговори з Росією, швидше за все, - початок перебудови нової політики щодо України», - наголосив Цибулько. «Росія обрала логіку раціональних відносин з Україною», - зазначив експерт і додав, що Москва приймає прагнення українців і разом з тим намагається знаходити нові методи конвертувати добросусідство ще й у фінанси.

Експерт назвав дуже цінним набутком домовленість про зниження ціни на російський газ для України наступного року, який вплине на економіку в цілому. «Економія, про яку говориться зараз, це приблизно на наступний рік 7 млрд дол. - стільки Україна економить на закупівлі газу. І я думаю, що ці кошти підуть теж і на стабілізацію фінансової системи», - переконаний експерт.

За його словами, Кремль розуміє, що спільні дії з Києвом убезпечать на зовнішніх ринках від необґрунтованих втрат, в тім числі через гальмування кооперації у галузях, продукція яких запитана на ринках країн, що розвиваються.

Він прогнозує, що Росія не буде заперечувати надалі проти євроінтеграційного поступу України, за його словами, вона матиме від цього свої економічні вигоди.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За підняття прапора ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Блокування ...

КОМЕНТАРІ