Олег Тягнибок: «Блокування парламенту себе виправдало – політв’язнів Майдану буде звільнено»

Олег Тягнибок: «Блокування парламенту себе виправдало – політв’язнів Майдану буде звільнено»

19.12.13 20:11 0 929
Блокування парламенту себе виправдало – практично після цілого дня консультацій парламент таки затвердив надзвичайно важливий закон про звільнення усіх політв’язнів Майдану та припинення переслідувань усіх активістів, яке зараз відбувається у всіх регіонах країні. Про це 19 грудня 2013 року заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи затвердження Верховною Радою проєкту закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Лідер націоналістів підкреслив, що цей закон ще має підписати Президент України, і документ мають опублікувати, аби він набрав чинности: «Після цього ми очікуємо, що одну з основних вимог Майдану щодо припинення політичних репресій буде виконано. Фактично після нинішнього голосування і після того, як закон набуде чинности, усіх політв’язнів, які нині перебувають за ґратами, мають негайно звільнити. Ба більше, відповідно до цього закону, усі кримінальні справи, відкриті проти активістів майданів, має бути закрито. Відтак близько 300 громадянам, яких нині викликають на допити в прокуратуру, міліцію та СБУ в Києві та усій Україні, дадуть спокій і звільнять від кримінального переслідування і допитів».

Олег Тягнибок також підкреслив: важливо, що вдалося домогтися, аби в законі був відсутній термін «амністія». «У цьому законі немає слова «амністія», тому що якби воно було, це означало би визнання вини учасниками-активістами Евромайдану, Революції Гідности, які насправді ні у чому не винні.

Ухвалення цього закону також є відповіддю багатьом скептикам, які говорили, що мовляв протест на Майдані нічого не дасть. Ні! Боротьба і відстоювання своїх прав приносить результати, і виконання однієї з головних вимог Майдану – це результат мільйонних акцій протесту, результат того, що близько місяця українці борються за свої права. Ми змусили владу чути людей. І затвердження закону про припинення репресій та переслідувань свідчить ще й про те, що коли є несправедливість і громада повстає та висуває свої вимоги, аби її усунути, це приносить результат. Тому слід і далі боротися, бо зараз є шанс вибороти свої права і крок за кроком домогтися виконання всіх вимог Майдану», – заявив Олег Тягнибок.



У разі, якщо влада, попри ухвалення цього закону, і надалі здійснюватиме політичні репресії, закликаємо громадян телефонувати за номером гарячої лінії: (044) 220-17-71.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Успішні переговори ...
Наступна новина: Подарунки від Святого ...

КОМЕНТАРІ